Banes Motor České Budějovice
20.09.2014, Jaroslav Pešek

CEB - KLA 2:0 - Motor bere veledůležité body

České Budějovice - V Budějovicích mají ještě všichni v živé paměti loňskou nepodařenou sezónu a ta letošní se jí začínala nepříjemně podobat. I proto se Motor potřeboval odrazit k lepším výsledkům dobrým výkonem. Zápas proti Kladnu byl ideální příležitostí a domácí ji dokázali dokonale využít. Svědomitá obranná hra, výborný výkon Ondřeje Bláhy a dva góly do kladedenské sítě, to byl základ letošní druhé výhry Motoru.

Zápas začaly oba celky v celkem vysokém tempu, na obou stranách tak bylo k vidění množství dobrých šancí, které mohly skončit góly. Aktivitou hýřil zejména domácí kapitán Josef Straka, který nejprve zakončoval po krásné individuální akci a následně trefil tyč po nádherné přihrávce Tomáše Nouzy. O chvíli později už však domácí fanoušci zvedali ruce nad hlavou, když Dan Růžička ranou od modré čáry překonal Jana Cháberu. V polovině první třetiny dostal hokejkou do obličeje domácí Vaniš, kterému se při ošetřování udělalo špatně a kvůli této nevolnosti do zbytku zápasu nezasáhl. Ani hosté nebyli úplně bez šancí. Dobrou příležitost měl Rudovský, který z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat domácího gólmana Ondřeje Bláhu. K vidění byl opravdu pěkný hokej, ale další gól už nepadl. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Do druhé třetiny hosté vlétli a tlačili se za vyrovnáním. Domácí se však viditelně poučili z předchozích nezdarů a obrana si na své hře dala opravdu záležet. Navíc Motor měl v zádech výborně chytajícího Bláhu, který vytáhl úžasný semafor proti Dragounové střele, které měla skončit gólem. Ani tento neúspěch hosty neodradil a dál ohrožovali domácí branku. V dobré šanci byl Chalupa, ale Bláha vyrovnání nepovolil. Pozadu nechtěl zůstat ani kladenský kapitán Petr Tenkrát, ale jeho dělovku zastavila tyč. Domácí se probudili až na konci druhé periody, kdy Michal Švihálek poslal puk obloučkem na Cháberovu branku, tam ho tečoval Josef Straka, ale puk zamířil těsně nad branku. Gól tak v druhé části nepadl a na tabuli tak stále svítil stav 1:0 pro domácí.

I v třetí části se hrál velice pohledný hokej. Velice brzy se Budvar aréna opět mohla radovat. Josef Straka vyřešil situaci dva na jednoho velice zkušeně, počkal si a vyslal ideální přihrávku na Tomáše Nouzu, který jen nastavil hůl a doklepl puk za bezmocného Cháberu. Následně mohl ještě zvýšit David Kuchejda, který se krásně proháčkoval hostující obranou, forhendovou kličkou si položil Cháberu, ale nedokázal přehodit beton kladenského strážce svatyně. Po těchto domácích příležitostech se hra poněkud uklidnila. Hosté se ještě ke konci zápasu uchýlili ke hře bez brankáře, ale domácí gólman si připsal několik další efektních zákroků a důležité body tak brali domácí.

Ohlasy po zápasu

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Klukům můžu poděkovat za to, že ryli rypákem led a bojovali. Jejich snahu navíc podpořil vynikající výkon Ondřeje Bláhy.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Začali jsme ospale, Budějovice byly živější a měly spoustu šancí, což jsme se štěstím přestáli. Až na konci čtyřminutové přesilovky, kdy náš hráč sám s pukem v rohu namazal bekovi, jsme inkasovali zbytečný gól. I přes náš špatný výkon to bylo o jedinou branku. Ve druhé půli jsme se zvedli, góly však nepadaly, přitom stačilo nějakou z pěti šancí dát do poloprázdné brány. Ve třetí třetině jsme už jenom honili výsledek a z protiútoku inkasovali rozhodující gól.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice