Banes Motor České Budějovice
20.09.2014, Matěj Mayer

JUN: CEB - SPA 1:2 - Napínavé utkání se Spartou Motor nakonec nezvládl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovická juniorka nedokázala navázat na včerejší vítězné utkání s pražskou Slavií a v sobotním duelu podlehla Spartě. Atraktivní utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané a oba týmy měly šanci uspět. Motor se tentokrát nemohl spolehnout na hráče A-týmu, ale i přesto podal sympatický výkon a nebyl daleko od zisku bodů.

Souboj českobudějovického Motoru se Spartou sliboval jako vždy atraktivní podívanou. Hra byla od začátku vyrovnaná a tato situace vydržela až do konce třetiny. Hosté sice měli možnost přesilové hry, ale z ní nic vytěžit nedokázali. Šance sice měli Brejcha a Kolář, ale brankář Mazúch podržel svůj tým. Největší šanci první třetiny měl v 15. minutě Motor. Po záhadném odrazu kotouče od mantinelu uháněl sám na Langera Jaroslav Vostřák. Českobudějovický útočník zvolil jako zakončení rychlou střelu, která minula branku. Následně byla o něco aktivnější Sparta, ale domácí se dokázali ubránit.

Druhá část hry byla o mnoho zajímavější. První vyloženou šanci promarnil domácí Bílek, který dostal ideální přihrávku od Švece a nikým nehlídaný před sparťanskou brankou trefil pouze brankáře Langera. Akce pokračovala na druhé straně a potvrdilo se pravidlo nedáš - dostaneš. Sparta se v oslabení vrhla do protiútoku a Vojtěch Augustin povedenou střelou z bezprostřední blízkosti poslal hosty do vedení. Následovala série vyloučení na obou stranách, kdy se však příliš útočných akcí neurodilo. Zajímavě začala hra vypadat opět po polovině zápasu. Nejprve předvedli pěknou akci domácí, když Kutiš hezkou přihrávkou našel Švece, který však zakončil poměrně laxně. Následně ještě Ruda s Panáčkem na hranici brankoviště nedokázali propasírovat puk do branky. Motor byl v tu dobu lepším mužstvem a díky skvělé práci v útočném pásmu se usadil na dlouho dobu v útoku. Nakonec však domácí ještě málem inkasoval, když se Sparta dostala opět v oslabení do přečíslení. Krudenc ve svou šanci neproměnil a tak hosté vedli po druhé třetině o jednu branku.

Hned začátek třetího dějství byl velmi svižný. Střela Rudy se odrazila brankáři Sparty od masky a zastavila se na brankové čáře o tyč. Následně byly k vidění dvě vyloučení na straně domácích a horké chvilky pro Motor. Sparta se při nich sice neprosadila, ale ihned po vypršení druhého trestu přeci jen skórovala. Augustin našel osamoceného Václava Krudence, který měl dostatek času na to, aby si připravil puk a překonal Mazúcha střelou do horní poloviny branky. Po polovině třetiny začali svůj tlak stupňovat domácí. Aktivní Panáček se tak dlouho tlačil do šancí, až nakonec skóroval. Obránci Sparty před brankou zablokovali Vostřáka, kotouč však vypadl a odrazil se k osamocenému Petru Panáčkovi, který hezkou střelou bekhendem překonal Langera. Motor byl opět ve hře a tlak na branku Sparty v posledních minutách se stupňoval. Několik nebezpečných situací před brankou hostů ale brankou neskončilo a ani hra bez brankáře nepřinesla Motoru úspěch. Korunu všemu nasadil Pašek, který nezužitkoval ideální přihrávku Bílka, a v dobré pozici minul horní tyčku dvě sekundy před koncem.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer (HC Motor České Budějovice): Smolné pro nás dnes bylo, že jsme nemohli mít k dispozici hráče A-týmu, jelikož se nám to kryje. Dalším problémem bylo, že se nám včera zranili dva hráči, takže jsme museli překopat sestavu. Navíc se nám během první třetíny zranil další hráč (Dominik Točík, pozn. red.), kterému nohou roztrhli ruku, a nemohl dohrát. Od druhé třetiny jsme si jasně řekli, co chceme hrát a to jsme plnili. Myslím si, že jsme pak měli více ze hry a Sparta nedokázala kombinovat tak, jako v první třetině. Stalo se bohužel to, co nás potkává od začátku sezony. Udělali jsme dvě hrubé chyby, kdy jsme dostali branku v naší početní výhodě a poté po chybě na modré čáře. Kluci by si to měli uvědomit, protože tyto chyby nás stojí ve vyrovnaných utkáních body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice