Banes Motor České Budějovice
20.09.2014, Michal Špírek

Atraktivní soupeř v Budvar aréně - Motor se utká s Kladnem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jen tři body z odehraných čtyř kol není ničím, čím by se Motor mohl chlubit. Nastartovat se hodlá proti silnému soupeři - do Budějovic přijede Kladno! Protivník, s kterým se Jihočeši nesčetněkrát střetli v nejvyšší soutěži.

O soupeři: Rytíři Kladno

Založen: 1924
Stadion: ČEZ stadion (kapacita 8 000 diváků, nyní v rekonstrukci)
Webové stránky klubu: hc-kladno.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo v extralize, 4. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Jiří Čelanský


Zvládne Kladno po pádu z extraligy úvod prvoligové soutěže? Fanoušci středočeského klubu si mohou po prvních kolech oddechnout, vypadá to, že Rytíři opravdu budou útočit na rychlý návrat mezi elitu. Vyhráli hned třikrát ze čtyř zápasů, a to je třeba upozornit na fakt, že ve všech duelech hráli na hřištích soupeře! Kladenský stadion totiž prochází rekonstrukcí a prvních 22 kol odehrají Rytíři v nepřátelském prostředí.

Tým Kladna v sobě skrývá zkušenost v podobě útočníka Petra Tenkráta či Miloslava Hořavy, ale i dravé mládí. Opřít se Kladenští mohou o brankáře - českobudějovický odchovanec Jan Chábera je mezi tyčemi tradiční jistotou, ale například poslední zápas vychytal vítězství nadějný Daniel Vladař, teprve sedmnáctiletý gólman! Na svou šanci navíc čeká Jiří Švihálek, bratranec českobudějovického útočníka. „Honza Chábera, Dan Vladař i Jirka Švihálek mají výbornou formu. Bylo by nejlepší je dát do branky všechny najednou, což bohužel nejde,“ potvrdil příjemné "starosti" Kladna trenér brankářů Kučera.

Poslední zápas:

AZ Havířov – Rytíři Kladno 2:5
Branky Kladna: 11. Hořava (Kolářík), 15. Hořava (Melka, Tenkrát), 22. Rudovský (Dalecký), 33. Hořava (Tenkrát), 36. Dragoun (Pitule, Kania).
Sestava Kladna: Vladař – Kania, Růžička, Kehar, Látal, Chalupa, Kolářík – Eberle, Dragoun, Rudovský – Tenkrát, Melka, Hořava – Redlich, Pitule, Dalecký – Havlíček, Lukáč.

5. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno

sobota 20. 9. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Chmelíř, Punčochář, Semrád, Vráblík, Mucha, Růžička, Parýzek, Suchánek – Boháč, Pajič, Kuchejda – Švihálek, Straka, Nouza – Vaniš, Rob, Heřman – Prokeš, Trummer, Marek.

Jihočeši se s Kladnem dvakrát potkali v přípravě. Zatímco v prvním zápase Motor padl v poměru 2:7, domácí odveta se vydařila a Českobudějovičtí zvítězili 4:1. Jak ale poukázaly webové stránky soupeře, v sobotu čeká na Motor a Kladno zvláštní historická premiéra. Po 188 vzájemných střetnutích v nejvyšší soutěži půjde vůbec o první utkání Motoru a Kladna v první lize.

Po sedmigólovém šumperském výprasku museli trenéři svým svěřencům promluvit do duše. Svolána k tomuto účelu byla před čtvrtečním tréninkem i porada celého týmu. Petr Rosol pro Českobudějovický deník potvrdil, že se dají očekávat změny ve složení obranných řad. „V útoku až takové problémy nemáme. Do šancí se dostáváme. Hoříme v obraně. Ty jsme trochu proházeli." V brance nastoupí od první minuty Ondřej Bláha.


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....