Banes Motor České Budějovice
18.09.2014, Jaroslav Pešek

Proběhl nábor malých motoráků

České Budějovice: Každý hokejista nějak začínal. Při pohledu na dospělého hráče asi jen málokoho napadne, že také býval čtyřletým klukem, který se za podpory svých rodičů poprvé stavěl na brusle. Letos sedmého září se začala hokejová pouť několika malých nadšenců, kteří se rozhodli zasvětit minimálně část svého života bojům mezi mantinely.

Dobře fungující mládež je jistě tím nejdůležitějším základním kamenem každého prosperujícího klubu. To si samozřejmě uvědomuje i budějovické vedení a proto na podporu náboru uspořádalo celé hokejové odpoledne. Součástí této akce byl otevřený trénink A týmu, na kterém se trénovaly především přesilové hry. Dalším lákadlem byl trénink mladých brankářů pod vedením legendárního Romana Turka. Největší zájem však byl o autogramiádu kompletního A týmu, na které byl vystaven i Regionální pohár, který Motor získal díky úspěchu v přípravném turnaji.

To hlavní však přišlo na řadu až kolem páté odpolední hodiny, kdy se kolem druhé ledové plochy začaly trousit nové hokejové naděje se svými rodiči. Netrvalo dlouho a na led rozvážně vkročil první odvážlivec. "Nepoužíváme žádné opěrky nebo hrazdičky, jako například na Spartě nebo na Slavii. Postavíme dítě na led a když spadne učíme ho se zvedat. Tím se děti učí držet na ledě rovnováhu," říká trenérka přípravky Kamila Hansová. Pádů bylo k vidění opravdu dost, ale všichni nováčci se snažili ze všech sil a přítomní trenéři jim dodávali potřebnou dávku sebedůvěry. Rodiče prakticky celý trénink sledovali své ratolesti ze střídačky, kde jim mimo jiné byla i představena základní hokejová výstroj.

Po skončení náboru bylo z tváří nových hokejistů znatelné nadšení, ale také únava. "Nábor proběhl v klidu. Jak děti, tak rodiče se chovali příkladně, snad jim to vydrží," přeje si Kamila Hansová. Na otázku jak rychlý se dá u dětí očekávat pokrok v bruslení má jasnou odpověď: " Za dva měsíce to budou úplně jiné děti, ale na to, až z nich budou dokonalí bruslaři, to si musíme nějaký ten rok počkat." Ještě než děti opustí zimní stadion, chodí zvlášť pozdravit svou novou paní trenérku. "Některé děti pozdravit umí, jiné to musíme učit. Chceme, aby z nich byli dobří lidé," zakončuje s úsměvem Kamila Hansová.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....