Banes Motor České Budějovice
02.04.2003, David Lukeš

Štraub do Vsetína

Dlouhé rozhodování Josefa Štrauba o dalším působení je u konce. Důrazný centr, který přišel v průběhu sezóny ze Slavie s Petrem Míkou coby náhrada za Petra Sailera, si získal výbornými výkony budějovické publikum, o to více mrzí, že se nakonec rozhodl pro nabídku ze Vsetína.
Ve středu ráno mi tuto informaci potvrdil generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek. "S Josefem jsem mluvil a řekl mi, že se rozhodl vrátit domů na Moravu," oznamuje Pařízek s tím, že Štraub po dohodě s rodinou dal přednost variantě, kdy bude moci být blíže své rodině. Tato volba je pochopitelná s ohledem na věk hráče (v březnu oslavil už 37. narozeniny) a zdravotní stav manželky, jíž chce být na blízku. Štraub za HC ČB odehrál v základní části 25 zápasů, v nichž osmkrát skóroval a patnáctkrát asistoval, na ledě byl i při všech čtyřech bitvách v play-off. Podle neoficiálních informací by se s valašským klubem měl dohodnout na dvouletém kontraktu.

Jihočeši tak přicházejí o klíčového centra, jehož bude potřeba nahradit. "Pochopitelně mě to mrzí. O náhradě samozřejmě jednáme, ale nechci být konkrétní. V současné době řešíme i obsazení postu trenéra, v tomto směru bych chtěl mít jasno do konce týdne," prozrazuje pouze to základní Jaroslav Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....