Banes Motor České Budějovice
09.09.2014, Miroslav Mayer

Přinese příští víkend více bodů na konta HC Motor?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Rozjezd mládežnických soutěží budějovickým týmům příliš nevyšel, ale ještě je dost času na zlepšení a hodně bodů k rozdělení. Tento týden sehrají všechna mládežnická mužstva po dvou zápasech. Juniorka jede na Moravu, kde se zastaví v Třinci a ve Vítkovicích. Starší dorost zajíždí do Jihlavy a doma přivítá Písek. Extraligový dorost jede do Liberce a doma potká Letňany. B dorost si doma zahraje s Mladou Boleslaví a pojede do Znojma. Snad bude počet získaných bodů vyšší, než tomu bylo posud.

Juniorka

Juniorka nemá za sebou zrovna šťastný vstup do sezóny a potvrdila to i dvěma zápasy na vlastním ledě, které ztratila vždy v poslední třetině. Naštěstí v pondělí urvala dva body v Jihlavě a tak se snad postupně zvedne. Každopádně její příští soupeři jsou nadmíru těžcí. V pátek se mužstvo představí v Třinci. Oceláři odehráli sedm zápasů a mají již deset bodů. Ovšem doma to není nic moc. Ze čtyř zápasů jen pět bodů a jen jedno tříbodové vítězství dává jistou naději, že by se to mohlo Jihočechům povést. Minulý víkend vyhráli Oceláři v Liberci 4:3sn, v Mladé Boleslavi prohráli 2:4 a ve Vítkovicích 3:4.

V sobotu čeká Jihočechy zápas ve Vítkovicích. S tímto soupeřem se jim již tradičně nedaří a zisk bodů s tímto týmem je vždy spíše výjimečný. Přesto se dá hrát s každým a zde se dá jen překvapit. Tradičně silný tým Vítkovic je totiž čtvrtý a získal ze sedmi zápasů již třináct bodů. Doma hrál pětkrát a vybojoval deset bodů. V pátek vyhráli Vítkovičtí v Mladé Boleslavi 4:0, v sobotu prohráli v Liberci 2:6 a v pondělí doma zdolali Třinec 4:3.

Starší dorost

Starší dorost si určitě představoval vstup do soutěže lépe. Nula na kontě po dvou zápasech není sice katastrofou, ale varováním určitě. V pátek budou mít dorostenci šanci vše otočit v dalším zápase v Jihlavě. Dukla je tom zatím stejně jako Jihočeši a dokonce ještě nedala ani branku. Prohrála totiž doma s Pardubicemi 0:2 a na Spartě také 0:2. Jihočeši jsou tak v zápase přeci jen mírnými favority a mají velkou šanci se chytit a získat tři body.

V sobotu bude starší dorost doma hostit Písek a odehraje se tak první derby této sezóny. V derby se více daří Písku, který se umí vždy na tento zápas vyhecovat. Ovšem Písečtí jsou zatím také bez bodů a zdá se, že letos by měli mít Budějovičtí přeci jen silnější kádr. Snad se dokáží i namotivovat a získat povinné tři body. Písečtí totiž prohráli v Mladé Boleslavi 0:3 a doma podlehli Liberci 2:4. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost má ze dvou zápasů jedno vítězství a jednu porážku. Tentokrát sehraje hned dva zápasy a začne již ve čtvrtek v Liberci. Bílí Tygři získali již čtyři body. V prvním kole totiž dokázali v Liberci vyhrát Letňany 3:2p. Liberec pak vyhrál 4:2 v Mladé Boleslavi. Rozložení sil je zatím nejasné a nedá se usuzovat po dvou kolech na sílu soupeřů.

Doma se většinou daří lépe a tak by bylo dobré, kdyby domácí prostředí využili opět naplno i Jihočeši, když doma hostí v neděli Letňany. To je tradičně silný soupeř v mládežnických kategoriích. Navíc Letňany ještě neprohrály a mají ze dvou zápasů pět bodů. Nejprve vyhráli v Liberci 3:2p a pak dokonce 7:1 ve Žďáru nad Sázavou. Tady se už ukáže síla kádru Jihočechů a jejich vůle a odhodlání hrát naplno zápasy se silnými soupeři. Zápase se odehraje v sobotu od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehrál jen jeden zápas a má tři body. Snad tedy na svůj zisk naváže hned v sobotu, když bude doma hostit Mladou Boleslav. Ta v prvním kole porazila 1:0 Znojmo a má tak také tři body na kontě. Přesto by měli doma dorostenci zabojovat a přidat další tři body na konto. Zápas se odehraje v sobotu od 17.00 na druhé ledové ploše.

Náročný víkend bude pokračovat v neděli, kdy se Budějovičtí vydají do Znojma. To je zatím bez bodu a na Jihočechy čeká tuhý boj. Ovšem body se zde získat určitě dají.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....