Banes Motor České Budějovice
08.09.2014, Miroslav Mayer

Vedení HC Motor nabídne zájemcům doplňkové tréninky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nové vedení mládeže HC České Budějovice již v rozhovorech avizovalo, že chystá pro letošní sezónu několik novinek. Jednou z nich jsou i doplňkové tréninky. Jedná se o činnosti nad rámec běžných tréninků, kde se mohou zájemci zdokonalovat a zvyšovat tak svoje herní dovednosti či pohybovou koordinaci. Něco takového zatím v Českých Budějovicích chybělo a zájemci museli za těmito cvičeními často daleko cestovat.

Od září by se měly tyto aktivity naplno rozběhnout. V nabídce bude hned šest aktivit. Zájemci si mohou vybrat z nabídky, které bude vždy zveřejněna na webu klubu s časovým předstihem. Počet míst na jednotlivé aktivity je omezen, a proto se nevyplatí příliš váhat a otálet. Bude se jednat o komerční činnosti, to znamená, že každý účastník zaplatí za trénink poplatek, který bude dopředu zveřejněn. Nyní vám nabízíme přehled všech činností s podrobnějším popisem a garantem.

Seznam doplňkových tréninků

Powerskating:

Je do češtiny přeloženo jako „Silové bruslení“ . Co powerskatingová cvičení a nácviky mají hráče skutečně naučit ? Powerskating není totiž nic jiného, než nácvik správné techniky bruslení, nejčastěji po zvládnutí úplných základů. Jde o řadu prvků a cvičení, kterými se hráči učí správnému postoji, přenášení váhy, stabilitě, odrazu, využívání hran apod.

Při powerskatingu je důležitý důraz na techniku provedení. Je nutné hráče stále kontrolovat, opravovat a dbát skutečně co nejpřesnějšího provedení cviku. Trénink vedou zkušení trenéři, kteří mají zkušenosti v práci s mládeží a výukou Powerskatingu.

Garantem je Martin Všetečka a maximální počet hráčů je 25.

Speciální trénink pro obránce:

Trénink, který se zaměří na herní činnosti jednotlivce, tj. bruslení a bruslařskou obratnost – starty, jízdu vpřed i vzad, překládání, vyhodnocování situací. Dále na práci s kotoučem, přihrávání a střelbě. Řešit se budou rovnovážné a nerovnovážné situace, nácvik rychlého přístupu k soupeři, napadání, obsazování nebo osobní souboje. Zkrátka vše, co potřebuje obránce ke své hře a k osvojení si herních situací a získat jistotu ve hře.

Garantem je Aleš Dvořák a trénink je pro maximálně 16 hráčů.

Speciální trénink pro útočníky (nar.2007 2003):

Trénink, který se zaměří na herní činnosti jednotlivce, na spolupráci, řešení situací. Dále se také zaměří na bruslení a bruslařskou obratnost – starty, jízdu vpřed i vzad. Dále na práci s kotoučem, přihrávání a střelbě, kličky, klamání, spolupráce s útočníky. Řešit se budou rovnovážné a nerovnovážné situace,1-1,2-1,2-2,3-2, dále nácvik rychlého přístupu k soupeři po ztrátě kotouče, napadání, obsazování nebo osobní souboje. Zkrátka vše, co potřebuje útočník ke své hře a k osvojení si herních situací a zlepšení dovedností.

Garantem je Filip Turek a počet účastníků je omezen na 12 až 16.

Staniční trénink:

Aby se kluci/holky stali dobrými hráči a měli větší požitek z hokeje, musí si nejprve osvojit základy hokeje, následně zdokonalovat se v individuálních činnostech a dovednostech a poté je pravidelným opakováním stabilizovat, odstranit chybné návyky a následně zrychlovat akce/reakce a podněty. To vše se Vám naskýtá na našem tréninku, kdy hokejový trénink probíhá pod vedením zkušených hokejových trenérů, ve skupinkách s přihlédnutím k úrovni, věku a výkonnosti hráčů. Cílem je, aby si kluci/holky z našeho skupinového staničního tréninku odnášeli zážitky a poznatky nejen sportovní, ale i osobní s nadšením pro hokej a měli chuť se zdokonalovat.

Garantem je Aleš Dvořák a maximální počet účastníků je 42.

Kompenzační cvičení:

Kompenzační cvičení, jak již z jejich názvu vyplývá, jsou tělesná cvičení, která mají za úkol vyrovnávat, tedy kompenzovat, různé negativní vlivy působící na organismus. Kompenzační cvičení mají jednak funkci prevence před těmito negativními vlivy a jednak již vzniklá oslabení organismu podle možností napravovat.

Jedním z možných negativních vlivů může být také jednostranné zatěžování ve sportovním tréninku. Sport a tělesná cvičení mají jednoznačně vliv na zdravotní stav, funkčnost a zdatnost organismu. Na jedné straně může sport působit pozitivně, ale na straně druhé při nevhodně vedeném tréninku, při jednostranném zatěžování pouze určité části pohybového systému, nebo při přílišném přetěžování organizmu může mít řadu negativních vlivů. Zejména v oblasti výkonnostního a vrcholového sportu k takovémuto přetěžování organismu často dochází. Příkladem můžou být kulatá záda a skoliotické držení páteře u hokejistů.

Takovéto jednostranné zatěžování vybranou sportovní disciplínou vede ke svalové disbalanci a ta následně k špatnému držení těl a dalšímu fixování špatných pohybových stereotypů. Proto Vašemu dítku nabízíme možnost Kompenzačního cvičení s naším trenérem-specialistou Radkem, který po seznámení se s problémy doporučí, naučí a odstraní různé disbalance ve vývoji Vašeho dítěte.

Garantem bude Radek Vondruška a maximální počet je 25.

Stickhandling:

Co je stickhandling. Stickhandling je speciální trénink práce s holí pro nácvik ovládání hokejky v různých situacích, kontrolu kotouče. Tato forma tréninku je jednou z nejdůležitějších složek tréninkových jednotek, ať už v zámoří či Evropě. Je důležitá u všech kategorií. Tréninky zaměřené na stickhandling můžeme provádět jak na ledě, tak na suchu. Tento speciální trénink se sestavuje z různých driblingů, slalomů, nácviků kliček, stahovaček. Vše směřuje k co nejlepšímu ovládání své hole. Velmi důležitá je i délka hole, ohyb, tuhost a další parametry. Pokud byste měli zájem cvičit a zlepšovat se v práci s holí, naše výuka s naším trenérem specialistou Vám jistě pomůže na CESTĚ VZHŮRU.

Garantem je Lukáš Chaloupka a na jeden trénink může přijít až třicet zájemců.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....