Banes Motor České Budějovice
03.09.2014, Matěj Mayer

Poslední přípravný duel s Jihlavou rozhodne o vítězi Regionálního poháru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už jen jeden jediný přípravný zápas dělí českobudějovický Motor od startu prvoligové sezony. Ve čtvrtek se bude hrát v Budvar aréně velmi zajímavý duel. Na jih Čech totiž zamíří HC Dukla Jihlava, která bude soupeřem Českých Budějovic i při pondělním zahájení ligy. Nejen to však bude pikantní na posledním přípravném utkání - vítěz tohoto klání má totiž šanci vyhrát Regionální pohár.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v základní části, vyřazeni v semifinále Olomoucí
Trenéři: Petr Vlk, František Zeman

Jihlava se významně liší od posledních soupeřů Motoru, především svou současnou formou. Svěřenci kouče Petra Vlka si vedou v přípravě nadmíru dobře, když zvítězili v osmi z celkových deseti utkání! Paradoxní je, že dvě prohry jim uštědřil stejný soupeř – Třebíč. Právě Horácká Slavia připravila Duklu v posledním zápase Regionálního poháru o výhodnou pozici před posledním kolem.

Mužstvo z Vysočiny bude letos bezpochyby patřit k favoritům první ligy, o čemž také vypovídá skladba týmu. Před několika dny dotáhlo vedení Jihlavy hostování Ondřeje Kacetla z Hradce Králové a vyztužilo tak svůj brankářský post. Velmi čerstvý je také příchod talentovaného odchovance Petra Šidlíka, který si během tří sezon v juniorské lize v Kanadě, udělal jméno. Vůbec nejaktuálnější je však vyřízení střídavého startu pro Richarda Jarůška. Urostlý forvard je hráčem extraligové Mladé Boleslavi, ale v průběhu sezony bude nastupovat i za Duklu. Nastoupit by měl už ve čtvrtek.

Poslední příprava Jihlavy:

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4
Branky a asistence: 13. Zeman (Šidlík), 20. Melenovský (Čachotský), 29. Zeman (Čachotský) – 10. Dočekal (Havel, Bilčík), 34. Přibyl (Dočekal), 37. Paták (Přibyl), 47. Holec (Dočekal). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 2:7, navíc Kuřítko (JIH) 5 min. + do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 300.
Sestava Jihlavy: Kacetl – Zadražil, Šidlík, Dobrovolný, Schejbal, Podlipnik, Čáp, Štebih – Mikeš, Zeman, Čachotský – Melenovský, Seman, Důras – Prokš, Štěpánek, Březina – Anděl, Jícha, Kuřítko

Regionální pohár

Regionální pohár 2014 – rozpis:
1. kolo (19. 8. 2014):
Třebíč – Motor 1:3, Jihlava - H. Brod 4:1
2. kolo (21. 8. 2014):
Motor – H. Brod 5:0, Třebíč – Jihlava 5:3
3. kolo (26. 8. 2014):
Jihlava – Motor 5:3, H. Brod - Třebíč 0:1
4. kolo (28. 8. 2014):
Motor – Třebíč 4:3sn, H. Brod - Jihlava 2:3
5. kolo (2. 9. 2014):
H. Brod – Motor 1:3, Jihlava - Třebíč 3:4
6. kolo (4. 9. 2014):
Motor – Jihlava, Třebíč – H. Brod

Zbývá odehrát poslední kolo Regionálního poháru, které definitivně určí vítěze. Letošní ročník byl opravdu vyrovnaný, o prvenství se totiž stále mohou ucházet hned tři ze čtyř mužstev. Favoritem je, dle tabulkového postavení, mužstvo z jihu Čech, které má však jen jednobodový náskok před druhou Třebíčí. Právě Horácká Slavia má však v posledním kole nejlehčího soupeře. Havlíčkův Brod totiž zatím nezískal ani bod a nic nenasvědčuje tomu, že by se mu to mělo povést na hřišti Třebíče. Motoru by teoreticky k vítězství v poháru měly stačit dva body. Při případném vítězství Třebíče by totiž Českobudějovičtí měli lepší vzájemné zápasy i skóre. Pokud chce na pohár pomýšlet Dukla, musí ve čtvrtek vyhrát a doufat v zaváhání Horácké Slavie.

Tabulka Regionálního poháru

1. ČEZ Motor České Budějovice   5   3   1   0   1   18:10   11
2. SK Horácká Slavia Třebíč     5   3   0   1   1   14:13   10
3. HC Dukla Jihlava 	        5   3   0   0   2   18:15    9
4. HC Rebel Havlíčkův Brod      5   0   0   0   5    4:16    0

Regionální pohár, 6. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava

čtvrtek 4. 9. 2014, 17:30
Budvar Arena


Z tábora Motoru

Motor je na závěr přípravy ve formě a to je těsně před začátkem ligy velmi pozitivní informace. Z posledních šesti utkání prohráli Jihočeši jedinkrát a to právě s Jihlavou. I přesto by však Jihočeši ve čtvrtek rádi zvítězili a ukořistili tak prvenství v předsezónním poháru. Trenéři budou mít také jedinečnou možnost zjistit co nejvíce o soupeři, se kterým odehrají o čtyři dny později úvodní zápas ročníku. Obě mužstva budou patrně nastupovat v nejsilnějším složení.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Chmelíř, Parýzek, Mucha, Semrád, Růžička, Suchánek – Nouza, Straka, Boháč – Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Trummer, Přibyl – Pašek

Novinka na webu: Zvolte 3 hvězdy utkání!

Další novinkou, kterou jsme pro vás připravili ještě před začátkem soutěže na našem webu, je možnost hlasovat pro tři hvězdy zápasu. Nejlepší hráče budete moci vybírat na webu hcmotor.cz vždy po skončení utkání až do 20. hodiny druhého dne. Hlasovat bude možno pro kteréhokoliv hráče Motoru, který do utkání nastoupil. První hvězda vždy získá tři body, druhá dva body a třetí jeden bod. Výsledky hlasování budou vyhlášeny vždy během následujícího domácího zápasu. Navíc budeme body jednotlivým hráčům sčítat a vždy na konci měsíce vyhlásíme nejlepšího hráče tohoto období.


První experiment pro vás chystáme už pro čtvrteční utkání s Duklou Jihlava! Body ale začneme počítat od prvního soutěžního utkání. Na přiloženém obrázku můžete po pravé straně vidět, kde bude hlasování na webu umístěno a jak bude vypadat.


Před utkáním s Jihlavou proběhne v restauraci hotelu Malý pivovar předsezónní tisková konference. Její průběh můžete sledovat prostřednictvím textového online přenosu od 15 hodin.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....