Banes Motor České Budějovice
29.08.2014, Jaroslav Pešek

Straka: Škoda, že jsme nebrali tři body

České Budějovice: Čtvrté kolo regionálního poháru nabídlo zajímavou bitvu, která napověděla mnohé o tom, jak by mohlo vypadat konečné pořadí tohoto přípravného turnaje. Přesto, že Motor ještě dvacet sekund před koncem vedl, nakonec brali domácí jen dva body za výhru po nájezdech. Hlavní postavou zápasu byl jistě budějovický kapitán Josef Straka.

Čtvrteční zápas začaly oba týmy v poněkud vlažnějším tempu. Impulz k zařazení vyššího rychlostního stupně přišel až v sedmnácté minutě, když třebíčský Dusík neudržel Muchovo nahození a Ladislav Marek dopravil puk do sítě. Po prvním gólu se výrazně zvedla útočná aktivita domácích a další gól přidal právě domácí kapitán. "Šli jsme do brejku tři na dva, Švihas (Michal Švihálek, pozn. aut.)mi pěkně přihrál do strany a já už pak byl sám před brankářem." Do konce první třetiny hosté snížili, ale dvojbrankový náskok vrátil Motoru opět Josef Straka."Druhý gól byl z přesilovky. Puk se ke mně odrazil a já se trefil z mezikruží," popisuje gólové situace úspěšný střelec.

Třebíč ale ke smůle domácích zvládla do konce třetí třetiny vyrovnat a následovalo prodloužení. V tom se také nerozhodlo a na řadu tak přišly nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl právě Straka a zajistil tak domácím bonusový bod. "Škoda, že jsme nevyhráli za tři body. Dostali jsme zbytečně dva góly na koncích třetin, to se nám v lize nemůže stávat, ale je dobře, že jsme zápas zvládli dotáhnout do vítězného konce. Je to vítěství jako vítěství." Góly Třebíčských před sirénami jistě byly jedny z klíčových momentů. Budějovický kapitán však popírá, že by mohlo jít o ztrátu koncentrace. "O soustředění to není, byly tam nějaké chyby. My si je teď musíme rozebrat na videu, podívat se co bylo špatně a příště se jich vyvarovat."

Čtvrtek byl pro Josefa Straku opravdu úspěšným dnem a to nejen na ledě. Po dopoledním rozbruslení se převtělil z hráče na herce a střihl si klíčovou roli ve videu, kterým Motor odstartoval svůj YouTube kanál. "Mám na to video mnoho pozitivních ohlasů, přišly mi nějaké smsky a klukům v kabině se to taky líbilo. Myslím, že se to povedlo a je to pro klub hezká reklama." Zatím se však neobjevila jediná nabídka na větší hereckou roli. "Zatím mi nikdo nic nenabídl, ale rozhodně si na to počkám," hodnotí s úsměvem své dopolední vystoupení Josef Straka.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....