Banes Motor České Budějovice
23.06.2014, Miroslav Mayer

Foto: Trénink starších žáků

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pokračujeme v představování tréninkových aktivit žáků HC České Budějovice. Tentokrát se podíváme na trénink starších žáků pod vedením Aleše Dvořáka a Lukáše Chaloupky.
Hokejisté SŽA se pod vedením trenérů Aleše Dvořáka a Lukáše Chaloupky tvrdě připravují v letní přípravě na sezonu 2014 - 2015 šestkrát týdně. Dvakrát týdně využívají tělocvičnu ZŠ Grünwaldova, dvakrát využívají prostor u Sportovní haly a nově ve spolupráci se ZŠ Grünwaldova i plavecký bazén. V tréninku v hale a venku se hráči HC Motor České Budějovice budoucí 8. třídy zaměřují převážně na krátkodobou vytrvalost, rychlost, výbušnost, agility, core trénink, obratnost, balanční cvičení, atd. Na plovárně využíváme dětský bazén, kde je voda ideálně po pás a kde hráči absolvují několik sérií zaměřených na odrazovou sílu, absolvují sérii výskoků ve spojení s odporem vody. Ve skokanském bazénu jsou rozděleni do dvou skupin a absolvují krátké sprinty na šířku-kraul, prsa, motýlek pod vodou a mezi sériemi i posilování paží. Na konci je čas i na skoky jak z jednoho metru tak i z pěti metrů. Tréninky probíhají převážně herní formou, jako štafety a různé motivační hry. Nejvíce z míčových her hrají rugby (velmi oblíbené) a házenou.

Fotografie z tréninku můžete vidět ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....