Banes Motor České Budějovice
20.06.2014, Klub

Otevřený trénink Motoru povedou Prospal a Modrý

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tohle se nestává každý den! Hokejisty ČEZ Motor České Budějovice povedou při tréninku dvě velké osobnosti českobudějovického hokeje i NHL - Václav Prospal a Jaroslav Modrý. V pondělí 23. června na ledě Pouzar arény odstartuje trénink v 9 hodin a 15 minut!
Jaroslav Modrý sehrál v NHL více než 750 zápasů, byl členem New Jersey při výhře ve Stanley Cupu ve ročníku 1994-95, ale jeho jméno na poháru kvůli výluce a tudíž nedostatečnému počtu odehraných zápasů chybí. Ještě předtím hájil 5 sezon barvy českobudějovického hokeje, kterému pomáhal i k návratu do nejvyšší soutěže v ročníku 1991-92, kvůli čemuž zase přišel o mistrovský titul Dukly Trenčín. Bohatou kariéru, kterou prodchnulo i 13 zápasů v reprezentaci, završil v Plzni v sezoně 2011-12. Většinu roku žije v zámoří, během dovolené v Česku se ale uvolil, že povede trénink obránců Motoru.

Představovat českobudějovickým fandům Václava Prospala, to je práce zcela zbytečná. Legendární borec odehrál v NHL více než 1100 zápasů, to samo je známka té naprosto nejvyšší kvality. Ve své sbírcé má i dva tituly mistra světa, přičemž na nejlépe obsazeném šampionátu v historii v roce 2005 dal dokonce rozhodující gól ve finále. Jeho 118 kanadských bodů v 55 zápasech prvoligové sezony 2004-05, kdy pomáhal navrátit České Budějovice do extraligy, bude zřejmě už navždy klubovým rekordem, který nijak nesnižuje ani fakt, že se nejednalo o nejvyšší soutěž. V loňském ročníku se rozhodl ukončit kariéru, s rodinou také žije v zámoří, ale i on se rozhodl předat alespoň některé své zkušenosti na speciálním tréninku s útočníky Motoru.

Celý trénink bude veřejně přístupný. Pokud chcete vidět dvě jihočeské hokejové legendy při trenérské práci s hráči Motoru, určitě se přijďte podívat!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....