Banes Motor České Budějovice
19.06.2014, Tisková zpráva

Golfový turnaj Motoru přinesl 52000 Kč na charitu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice uspořádal v Golf Clubu Český Krumlov 1. ročník turnaje nazvaného Motor Golf Cup. Zahráli si hráči, zástupci vedení klubu, sponzorů, ale třeba i bývalé hvězdy Motoru i NHL jako Václav Prospal, Radek Dvořák, Jaroslav Pouzar nebo Jaroslav Modrý. Celý turnaj měl hlavně charitativní rozměr, výtěžek ze startovného a z dražby dresů ve výši 52 000 Kč putoval na konto občanského sdružení KONTAKT bB České Budějovice. Absolutním vítězem turnaje se stal Petr Podlaha, který dokonce zlomil rekord hřiště.
Mezi hokejisty je velká řada výborných golfistů, to se ukázalo i v překrásném areálu Golf Clubu Český Krumlov. Do turnaje se zapojili z hráčů Tomáš Nouza nebo Roman Vráblík, vedení klubu reprezentovali Aleš Kotalík a Petr Sailer a kromě výše zmíněných legend klubu se ukázala i další známá jména jako Milan Gulaš, Lukáš Zíb nebo Karel Poborský.

Aleš Kotalík patuje

Na greenech nakonec všechny zastínil syn bývalého prezidenta klubu Petr Podlaha mladší, který zahrál fantastické skóre 65 ran a ustavil tak nový rekord hřiště! V Motor Golf Cupu ale šlo hlavně o charitu. Výtěžek ze startovného a dražby dresů ve výši 52 000 Kč poputuje ke sdružení KONTAKT bez bariér, které svou činnost zaměřuje na zdravotně postižené. "Musíme Motoru ohromně poděkovat, podporu v podobné výši nedostáváme rozhodně každý den. Našim klientům se snažíme zjednodušit možnost vrátit se k aktivnímu životu, znovu sportovat i přes různá postižení, a tyhle prostředky nám k tomu výrazně pomohou," děkoval po turnaji předseda KONTAKTu bB České Budějovice Jan Janoušek. "Golfový turnaj byl pro Motor další možností, jak se pomocí sportu podílet na charitativní činnosti. Celá akce měla obrovský úspěch, bylo nádherné počasí, podařily se vynikající výsledky a hlavně jsme mohli přispět KONTAKTu bez bariér podstatnou částkou na jejich činnost, z toho máme samozřejmě velkou radost," usmíval se po turnaji prezident Motoru Roman Turek.

text S golfovou holí to šlo i hvězdám nedávné minulosti - na fotografii Václav Prospal ml. a st., Radek Dvořák, Jiří Toncar a Jaroslav Modrý

Přímo na golfu se podařilo s bývalými hráči Motoru Jaroslavem Modrým a Václavem Prospalem dohodnout ještě jednu obzvlášť zajímavou akci pro hráče, ale i fandy Motoru. V pondělí 23. června od 9 hodin totiž povedou oba legendární hráči, kteří dohromady sehráli v NHL 1926 zápasů, speciální trénink s hráči Motoru na ledě Pouzar arény v Českých Budějovicích. Přijďte se podívat!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....