Banes Motor České Budějovice
28.04.2014, Jaroslav Pešek

Začala letní příprava, trenér Rosol naordinuje klasické tréninky

České Budějovice: Dnes v ranních hodinách se do Budvar arény opět začali trousit hokejisté. Doba dovolených totiž skončila a je čas začít s letní přípravou, která bude dle slov trenéra Rosola klasická.

Hráči už si jistě dosyta užili dovolených a nyní je třeba opět se nastartovat a nabrat potřebnou kondici pro novou sezónu. "Na dovolené kluci neměli žádné individuální plány, ale já předpokládám, že nikdo z nich neležel jen tak na gauči. Samozřejmě víme, že sezóna byla náročná, jak po psychické, tak po fyzické stránce, takže odpočinek je jistě třeba, aby si hráči takříkajíc orazili. Teď to bude dřina," říká před začátkem prvního tréninku budějovický lodivod. Trenér Rosol si pro hráče žádné velké překvapení nepřipravil. "Budeme běhat, jezdit na kole a posilovat. V první fázi přípravy se zaměříme na kondici, následně přijde na řadu rychlost a obratnost. Klasická letní příprava. Budeme využívat lokality v blízkosti Budvar arény, nejvíce samozřejmě Stromovku. Jeden týden budeme na soustředění na Lipně." V plánu nejsou ani kolečkové brusle. "Jeden čas to byl velký boom, ale já tento druh přípravy moc neuznávám. Jeden rok jsem to zažil ještě jako hráč a myslím si, že to má spíše negativní vliv," vysvětluje Petr Rosol.

Pro první den si trenér připravil pro hráče jen lehčí trénink. "První věc, kterou musíme udělat je, že hráče přivítáme (úsměv). Samozřejmě dnes ještě nemůžeme hráčům dávat nějaké velké tréninkové dávky. Rozcvičíme se, uděláme nějaké lehčí posilování a padesáti minutový běh."

V kabině se sešlo něco kolem dvaceti hokejistů, převážně však šlo o známé tváře. "Kádr zatím kompletní není, vše se řeší průběžně. Hráči mmají smlouvy s kluby až do konce dubna, takže předpokládám, že většina nových hráčů teprve přijde."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....