Banes Motor České Budějovice
31.03.2014, Tisková zpráva

Do Budvar arény dorazí české a německé legendy!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Reprezentačních zápasů se v Českých Budějovicích nehrává tolik. V sobotu 5. dubna od 17 hodin se na něj mohou ale všichni Jihočeši těšit, i když půjde "jen" o utkání veteránů. Ovšem o to zajímavější jména budou k vidění. Olympijští vítězové, mistři světa a další medailisté na české straně. A výkvět z hráčů, které hokeji dalo Německo.
Výběr českých legend dává tradičně dohromady legendární dvojice fantastických bývalých střelců - Jan "Gusta" Havel a Milan Nový. Když se hraje v Českých Budějovicích, tentkrát logicky sáhli výrazněji i do řad skvělých jihočeských hráčů. K vidění by tak měli být například Radek Ťoupal, Vladimír Caldr, ale i někteří ze současných majitelů Motoru. Hodně pikantní by to bylo u Romana Turka, který nebyl v brankářské výstroji od té doby, kdy ukončil kariéru. O jeho startu se bude rozhodovat v den utkání, pokud by nastoupit nemohl, nahradí ho další ex-budějovičtí brankáři - Michal Mařík a Martin Altrichter. Z mimobudějovických hvězd by měl nejvíce zazářit olympijský vítěz František Kučera a ze slavné naganské party by neměl být jediný.

I Němci berou oficiální zápas hodně prestižně. V jejich nominaci nechybí ani hráči s českými kořeny jako kladenský odchovanec Martin Ančička, nebo hráč se zkušenostmi i z NHL Jan Benda. Jednotné vstupné na tenhle zajímavý zápas je 60 Kč a lístky lze zakoupit na českobudějovických pobočkách Tisportu a v den utkání od 13 hodin na pokladnách Budvar Arény. Z bohatého doprovodného programu zmíníme alespoň autogramiádu hráčů Motoru i některých bývalých hvězd.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....