Banes Motor České Budějovice
28.03.2014, Miroslav Mayer

SŽA: CEB - SPA 2:7 - Favorit rozhodl zápas už v první třetině

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve třetím vystoupení na mistrovství republiky českobudějovičtí osmáci narazili na favorita turnaje Spartu a ta je prověřila. Během první třetiny Jihočeši čtyřikrát inkasovali a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Nakonec dala Sparta sedm branek a zůstává na turnaji bez porážky.

Ve třetím zápase na turnaji narazili Budějovičtí na favorita turnaje Spartu Praha. Pražené byli od začátku zápasu lepším týmem a dokázali svoji převahu vyjádřit i brankově. Hned na začátku čtvrté minuty se ve skrumáži před Svobodou prosadil Ondřej Pšenička. Sparta stále tlačila a měla šance. Za necelé tři minuty hrála Sparta přesilovku a dokázala ji využít. Autorem branky byl Dominik Arnošt. Jihočeši poprvé vystřelili na branku až v osmé minutě a autorem střely byl Jan Stárek. Přesto ještě do poloviny třetiny přidali Pražené třetí úspěch díky Petru Čajkovi. Vzápětí chytil Svoboda šanci Tůmovi a chvíli poté opět lovil puk ze své sítě po dorážce Martina Huga Haše. Po této brance Jihočeši vystřídali brankáře a mezi tyče si stoupl David Prušák. Větší šanci Budějovických měl Matěj Toman, ale jeho střelu gólman Sparty se štěstím vyrazil. V rušné třetině měli ještě velké šanci Sparťani Erik Čermák a Petr Čajka, ale Prušák vždy své mužstvo podržel.

Vstup do druhé části měli Jihočeši raketový, když po necelé půlminutě Ondřej Vaculík dorazil ve skrumáži puk do sítě. Sparta odpověděla nejprve tyčí a vzápětí další brankou z hole Erika Čermáka. Rušný úvod zakončil pěknou akcí Ondřej Vaculík, jehož dorážka už překonala brankáře, ale zastoupil ho obránce. Sparta oplatila další tyčkou po teči Kropáčka. Sparta byla nadále při chuti a hrál se útočný hokej nahoru dolu. Po polovině zápasu už zase Sparta vedla o pět branek, když Petr Čajkaobjel branku a nadvakrát překonal Prušáka.

Tentokrát vyšel úvod Spartě, když opět trefila tyč. Sparta stále tlačila a ukazoval svoji převahu a prušák v brance se měl co ohánět. Šanci na snížení měli Jihočeši po faulu na Matěje Tomana a následném trestném střílení, ale sám postižený ho neproměnil. Šest minut před koncem dovršil Petr Čajka hattrick a navýšil vedení Sparty. O dvě minuty později zmírnil hrozivé skóre za Jihočechy Matyáš Holý, který zakončil akci dva na jednoho. Jihočeši tak v turnaji poprvé nebodovali a utrpěli od favorita krutou porážku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....