Banes Motor České Budějovice
26.03.2014, HC České Budějovice

Ročník 2006 dvakrát zlatý v Chomutově

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V Chomutově se odehrál turnaj O Bílého Picaroona a Modrého Picaroona – samostatné hokejové turnaje ročníku 2006. Týmy HC České Budějovice se ukázaly skvěla a oba turnaje dokázaly vyhrát.

HC České Budějovice A-tým

Zúčastněné týmy: :HC Piráti Chomutov A, HC Č.Budějovice A, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice A, HC Energie Karlovy Vary A, HC Rytíři Kladno A, HC Verva Litvínov A.
Hrálo se systémem každý, 3x 12 minut.

HCČB A – Pardubice A 12 : 7 (3:2,3:1,6:4), branky : Palán 7, Masopust 3, Sedlák, Štěch ; zásahy brankáře : 13
Do prvního utkání turnaje jsme vkročili proti nejsilnějšímu soupeři, který se prezentoval výkonem plným pohybu a nahrávek. Kluci od začátku dobře bruslili a hráli velmi aktivně a organizovaně. Na každé soupeřovo snížení stavu jsme hned odpověděli a po zásluze vyhráli.

HCČB A – Chomutov A 8 : 3 (4:1,3:2,1:0), branky : Zevl 2, Postl 2, Palán 2, Schacherl, Hoch ; zásahy brankáře : 10
Druhé utkání proti domácímu týmu se hrálo ve velmi bouřlivé atmosféře, které podlehl bohužel i nepřesně pískající rozhodčí, takže jsme čelili 3 samostatným nájezdům, ale brankář Masopust Ríša náš tým podržel a poté jsme již navyšovali skóre a nepřipustili jsme žádné komplikace zápasu.

HCČB A – Karlovy Vary A 16 : 2 (6:1-7:0-3:1), branky : Palán 10, Zevl, Masopust, Schacherl, Hoch ; zásahy brankáře : 11
Třetí utkání jasně ukázalo rozdíl v bruslení obou týmů a šlo pouze o navyšování skóre, největší hlad po gólech ukázal Ondra Palán, který neměl se soupeřem slitování a rozhodl o své ceně pro nejlepšího střelce turnaje.

HCČB A – Kladno A 14 : 4 (6:1-4:0-4:3), branky : Palán 8, Zevl, Postl, Sedlák, Masopust, Schacherl, Brabec ; zásahy brankáře : 14
I v dalším zápase si kluci s chutí zastříleli, proti soupeři, který tolik nebruslil, ale hrál dost do těla a velmi dobře kombinoval. Naši hráči se prosadili lepší individuální dovedností a ke konci zápasu i hezkými kombinacemi.

HCČB A – Litvínov A 12 : 4 (4:1-3:1-5:2), branky : Palán 6, Postl, Sedlák, Štěch, Schacherl, Hoch ; zásahy brankáře : 12
Poslední utkání turnaje s nejslabším týmem byli kluci již unaveni, protože do něj nastoupili hned v zápětí po utkání s Kladnem. Naši kluci soupeře přehráli vůlí ale i šikovností a o vítězi nebylo pochyb. Po závěrečném hvizdu jsme se zaslouženě radovali ze zisku zlatých medailí.

Pořadí týmů A :

 
HC České Budějovice A
HC ČSOB Pardubice A
HC Piráti Chomutov A
HC Rytíři Kladno A
HC Energie Karlovy Vary A
HC Verva Litvínov A
Sestava HCČB A : Masopust R. – Palán, Zevl, Postl, Štěch,Masopust Š., Sedlák, Schacherl, Hoch, Brabec, Brejník ;trenér Masopust Petr, vedoucí týmu Zevl Karel
Tým HCČB A obsadil na kvalitně obsazeném turnaji první místo. Hráč Ondřej Palán byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje a získal ocenění za nejužitečnější hráče týmu.

HC České Budějovice B-tým

Týmy : HC Piráti Chomutov B, HC Piráti Chomutov C, HC Č.Budějovice B, HC Klášterec nad Ohří, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice B, HC Energie Karlovy Vary B, HC Rytíři Kladno B, HC Verva Litvínov B. Hrálo se ve skupinách po 4. První a druhý tým ze skupin, hrají křižně proti prvnímu a druhému týmu v semifinále o finále.

HCČB B – Chomutov B 4 : 3 (2:0-0:1-2:2), branky : Šíma 3, Bittner ; zásahy brankáře : 20
Do prvního utkání turnaje vkročili kluci proti domácímu týmu bleskově a brzy jsme vedli o dvě branky. Poté bylo utkání vyrovnané a nakonec jsme dokázali důležité první utkání vyhrát.

HCČB B – Pardubice B 4 : 4 (3:1-0:0-1:3), branky : Šíma 2, Volavka, Votruba ; zásahy brankářů : 20
Ve druhém utkání s týmem Pardubic jsme dlouho vedli, ale o vítězství jsme přišli chvilku před koncem. Tento bod z utkání se ukázal jako velmi důležitý pro další průběh turnaje.

HCČB B – Kladno B 2 : 3 (1:2-0:0-1:1), branky : Šíma, Bittner ; zásahy brankáře : 18
Utkání o postup do bojů o medaile jsme nezačali dobře, prohrávali jsme o dvě branky, ale velkou bojovností kluci dokázali vyrovnat. Bohužel ale 20 vteřin před koncem jsme z dorážky dostali gól. I přes prohru skončil tým HCČB B na druhém místě ve skupině a postoupil do semifinále proti vítězi druhé skupiny týmu Kláštercem nad Ohří.

Semifinále :
HCČB B – Kláštěrec/O. 11 : 7 (1:4-5:2-5:1), branky : Šíma 3, Volavka 3 Chládek 3, Kubiena, Kubeš ; zásahy brankáře : 11
Semifinále jsme nerozehráli dobře a brzy jsme prohrávali 1:6, ale poté kluci zabojovali, a dokázali otočit stav na 9:6. Pak jsme hru hlídali, dovedli utkání do vítězného konce a šli do finále.

Finále :
HCČB B – Kladno B 4 : 1 (1:1-3:0), branky : Šíma 3, Kubiena ; zásahy brankáře 11
Utkání se soupeřem, který nás jako jediný dokázal porazit v základní skupině, jsme sehráli utkání, které bylo dlouho vyrovnané, ale kluci ukázali větší hlad po vítězství, soupeři dali tři branky a kluci se mohli radovat z nečekané, ale naprosto zasloužené zlaté medaile.

Tým HCČB B obsadil na turnaji první místo. Brankář Sebastian Urie byl vyhlášen zaslouženě nejlepším gólmanem turnaje B týmů a Jakub Šíma získal ocenění pro nejužitečnější hráče svého týmu.

Pořadí turnaje:

HC České Budějovice B,
HC Rytíři Kladno B,
HC Klášterec nad Ohří
HC Verva Litvínov B
HC Piráti Chomutov B
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice B
HC Energie Karlovy Vary B
HC Piráti Chomutov C

Sestava B : Urie – Šíma, Volavka, Votruba, Zikeš, Bittner, Kubiena, Kubeš, Král, Chládek ;; trenér Masopust Petr, vedoucí týmu Urie Tomáš

Oba týmy ročníku 2006 HC ČB A i HC ČB B, skvěle reprezentovali mládežnický hokejový klub HC České Budějovice. Vybojovali na dobře obsazeném turnaji v Chomutově obě první místa a po zásluze si odvážejí zlaté medaile!!! Moc gratulujeme!!! Více o tom, jak probíhal celý chomutovský turnaj a rozhovor s trenérem HCČB Petrem Masopustem přinese program ČT Sport dne 3.dubna 2014.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....