Banes Motor České Budějovice
20.03.2014, Jaroslav Pešek

Domácí zápasy mají všechny stejný obrázek, myslí si Roman Pšurný

ČESKÉ BUDĚJOVICE: V předposledním domácím utkání Motor nestačil na šumperské draky a stále tak není stoprocentně zachráněn.Zápas byl ovšem velice vyrovnaný a více by mu slušela remíza. Zvláště druhá domácí lajna dělala soupeři velké problémy. U všech gólů Motoru byl útočník Roman Pšurný, který se po zápase nechal vyzpovídat.

Přestože Jihočeši po celý zápas jen dotahovali náskok soupeře, za odvedený výkon se stydět nemusí. Utkání bylo vyrovnané a v některých fázích měl Motor výrazně navrch. "Všechny domácí zápasy mají stejný obrázek, my se snažíme hrát, neproměníme šance a pak uděláme vzadu nějakou chybičku a soupeř trestá." Šumperk hrozil hlavně z brejků, v první třetině šli hostující útočníci několikrát za sebou tři na jednoho. "Doma chceme hrát nátlakový hokej, potom když ztratíme puk, tak jsou z toho rychlé brejky. Šumperk má tým vyloženě na protiútoky a my jsme to věděli, bohužel na ledě jsme je nedokázali ubránit a můžeme být rádi, že po první třetině byl stav 1:1, protože Šumperk mohl dát gólů daleko víc," uvědomuje si jeden z klíčových hráčů sestavy.

Pokud bychom chtěli hledat na zápase pozitiva, tím největším bude jistě lajna Skuhravý - Rob - Pšurný, která má v celém play-out velmi dobrou formu a proti Šumperku to opět dokázala. Všechny tři góly Motoru padly právě když byla na ledě tato trojice. "Při prvním gólu zůstal Venca Skuhravý sám mezi kruhy a nadvakrát dostal puk za gólmana. U druhého gólu jsme měli trošku kliku, protože Kasovi (Jaroslav Kasík) sjel puk při střele z hokejky, dostal se ke mně a já jsem dával do prázdné brány. Poslední gól padl z tlaku, Kondor (Luboš Rob) mi dal puk před bránu, já jsem do něj jen plácnul a vyšlo to. Myslím, že branky nebyly nějak krásné, ale takhle se to prostě hraje," popisuje Roman Pšurný.

Motor má i přes prohru stále pětibodový náskok na barážovou pozici, kterou zatím drží Beroun, který v souběžném zápase prohrál s Kadaní 3:6 . "O to víc nás dnešní výsledek mrzí. Mohli jsme si to uhrát a opět jsme neuspěli." Pokud Jihočeši v sobotu neuhrají ani bod v Kadani a Beroun uspěje s Mostem, nastane zajímavá situace. O třináctém místě by v tom případě rozhodoval přímý souboj Motoru s Berounem v posledním kole play-out. "Přesně tohle nechceme, ale zatím tomu jdeme na proti, musíme bojovat a urvat to co nejdříve," uzavírá dvougólový střelec.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....