Banes Motor České Budějovice
15.03.2014, Miroslav Mayer

SDO: TRI - CEM 1:0 - Starší dorost zatím nepostupuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorost mohl již ve třetím zápase série postoupit do čtvrtfinále play-off, ale ve vyrovnaném zápase se tentokrát povedlo vyhrát Třinci díky jediné vstřelené brance. Další zápas se hraje hned zítra a musí již padnout rozhodnutí o postupujícím.

Do utkání vstoupily oba týmy velice vyrovnaně. To ukázal konec konců i celkový stav v prvních dvou třetinách. První gól mohl být připsán ve čtvrté minutě, kdy se podařilo hostům dostat puk do branky, ale nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V šestnácté minutě si domácí zahráli přesilovou hru, ale hostům se dařilo dobře bránit. Řada přišla i na ně v devatenácté minutě, ale ani jejich přesilová hra nevedla ke změně na světelné tabuli.

Druhé dějství se neslo ve stejném duchu jako to první. V šesté minutě začali Oceláři Budějovice tlačit, z toho je vysvobodil Samohejl, ale pouze za cenu faulu. O minutu později bylo za faul unikajícího Bárty nařízeno trestné střílení, které ale Budějovice neproměnily.

V polovině druhé třetiny dokázaly zahrozit oba týmy. Do chumlu před brankou střílel Panáček, ale jeho střela byla několika hráči tečována až za branku. Na druhé straně nadělala Kváčovi problémy teč Švaňi, jenž pozměnil dráhu letu střely Bartka, ale poskakující kotouč brankovištěm nakonec skončil pod lapačkou budějovického gólmana. Ke konci prostřední dvacetiminutovky se k několika dobrým střelám dopracovali Oceláři, ale ani v této třetině gól nepadl.

Do závěrečné periody tak vstupovali soupeři poněkud opatrně, protože každá chyba mohla rozhodnout o tom, zda série skončí anebo bude pokračovat. Pomyslné chyby se pak dopustili hráči Budějovic, to když Doktor trefil do kolene Porubu a v následné přesilové hře inkasovali gól z hokejky Martina Paly, který dorazil do branky pokus Kofroně. Hosté mohli vyrovnat v závěru utkání, po vyloučení Romana si sice dokázali vytvořit slušný tlak, skóre už se však neměnilo a z výhry 1:0 a snížení nepříznivého stavu série na 1:2 se tak radovali domácí Oceláři.

Ohlasy po zápasu
René Mucha (HC Oceláři Třinec): Vyrovnaný zápas, v sérii jsou všechny zápasy podobné – vypracované, vyrovnané. Čeká se na chybu a velmi dobře se brání přesilové hry. Dnes rozhodla přesilová hra, to zakončení, do kterého jsme se dostali – zaplať pánbůh za to. Zbytečný faul soupeřova hráče, na něco podobného jsme doplatili my v Budějovicích.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....