Banes Motor České Budějovice
15.02.2014, Pavel Mádl

JUN: CEM - JIH 4:2 - Jihočeši zakončili základní část vítězstvím

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jihočeši poslední utkání základní části zvládli skvěle. Jihlavskou Duklu porazili 4:2. O výsledku rozhodli Budějovičtí ve třetí třetině, kterou vyhráli 2:0.

Do posledního utkání základní části vstoupily oba týmy ve stejném tempu. Už ve třetí minutě trefil jihlavský kapitán Lupač tyč. V první části se na ledě odehrával svižný hokej. Ve dvanácté minutě se po chybné přihrávce jednoho z budějovických obránců dostal k puku hostující Březina, ale Gábu střelou golfovým úderem nepřekonal. Hosté měli v první části možnost hrát celkem třikrát přesilovou hru, ale budějovická obrana žádnou velkou šanci Jihlavským nedovolila. První třetina tedy skončila nerozhodně 0:0.

Ve druhé části se diváci dočkali hned čtyř vstřelených branek, po dvou na každé straně. Jako první šli do vedení Jihočeši. Martin Záhora se ujal puku na levém křídle, zavezl puk za branku, přihrál zcela Janu Březinovi a ten našel volné místo nad pravým betonem jihlavského gólmana - 1:0. Jenže za necelé tři minuty už bylo vyrovnáno. Před brankou domách stál úplně osamocený Tomáš Střecha a střelou nad levý beton poprvé v zápase překonal Gábu a srovnal stav - 1:1. Ve třicáté první minutě se domácí znovu dostali do vedení. René Piegl se na modré čáře dostal ke kotouči a přesnou a nechytatelnou střelou zápěstím nedal Svobodovi žádnou šanci. Pieglova střela doslova vymetla pravý horní roh Svobodovy branky - 2:1. Domácí od té chvíle byli všude dříve a svého soupeře prakticky k ničemu nepustili. Ale ve třicáté sedmé minutě se Dukle podařilo znovu vyrovnat. Tomáš Střecha v útočném pásmu zajel za bránu soupeře a úplně volný Alexandr Molnár už neměl žádný problém poslat puk za Gábova záda a znovu srovnat stav utkání - 2:2. Nic výraznějšího se už do konce třetiny nestalo, a tak po druhé třetině byl stav opět nerozhodný. Tentokrát za stavu 2:2.

Jihočeši vyhráli zápas díky poslední části utkání. V padesáté minutě Martin Záhora nabral rychlost po pravém křídle a střelou zápěstím nad pravý Svobodův beton urval potřetí vedení na domácí stranu. Budějovičtí od té chvíle znovu létali po ledě a sedm minut před koncem navýšil náskok Jihočechů Jiří Smejkal, který byl úplně sám v obranném pásmu hostů, takže na střelu měl mnoho času a vymetl pavučinu v pravém horním rohu Svobodovy klece. Budějovičtí si už vedení pohlídali a svého soupeře už k ničemu nepustili.

České Budějovice tedy zakončili základní část vítězstvím a poslední tým tabulky Duklu Jihlavu porazili 4:2.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Formánek, trenér HC České Budějovice:

Myslím si, že jsme byli svědky utkání plné chyb, pochopitelně, že je to takové předkolo play out, takže jsme hráli o šest bodů. Naštěstí se nám to podařilo urvat a myslím, že jsme byli lepším týmem a udělali jsme méně chyb než Jihlava.

Petr Svoboda, trenér HC Dukla Jihlava:

Myslím si, že jsme dnes nebyli horším mančaftem, ale bohužel jsme nedokázali proměnit šance, které jsme si vypracovali. Soupeř byl v proměňování šancí lepší a to rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....