Banes Motor České Budějovice
01.02.2014, Matěj Mayer

V reprezentačních výběrech je pět hráčů Českých Budějovic

Mládežnické reprezentační výběry mají na programu první akce roku 2014. V nově se formující „dvacítce“, která je zatím pod záštitou U19, se představí hned trio českobudějovických útočníků. Jihočeské odchovance najdeme i v mladších kategoriích. Pojďme se podívat na konkrétní jména a trochu si přiblížit program jednotlivých reprezentačních výběrů.

V novém roce 2014 budou kategorii U20 reprezentovat nejstarší hráči ročníku 1995. Tento výběr hraje zatím pod hlavičkou U19 a zúčastní se turnaje pěti zemí ve Finsku. Sraz mají hokejisté už 1.2. v Rokycanech, do Finska odlétají 5.1. v podvečer. V tomto ročníku má českobudějovický hokej poměrně silné zastoupení a nominováno tak bylo hned trio forvardů. Nechybí samozřejmě Luboš Rob doplněný o spoluhráče, kteří nastupují převážně za juniory, ale zahráli si už i za první tým HC Motor - Radek Prokeš a Václav Pašek.

Osmnáctka se také zúčastní turnaje pěti zemí, ale tentokrát v Rusku. Mladíci se zatím sešli v Litoměřicích, kde probíhá společné soustředění, a 3. 2. vyrážejí do Moskvy. Tam změří síly postupně s výběry Finska, Švédska, Ruska a USA. Hlavní kouč Jakub Petr opět nezapomněl nominovat Jiřího Smejkala, kterému se začalo dařit v českobudějovické juniorce. Ve výběru dále figuruje i jméno dalšího odchovance, Lukáše Vopelky, který už však kroutí třetí sezonu ve švédském klubu Örebro. Jen mezi náhradníky je tentokrát Pavel Pýcha. V tomto výběru je například také David Pastrňák, který zazářil na posledním juniorském mistrovství světa.

Česká reprezentace U17 se vydá na turnaj pěti zemí do Švédska. I tentokrát však nebude mít českobudějovický hokej žádné zastoupení. Z nominovaných hráčů nastupoval alespoň v minulosti v Českých Budějovicích jen šestnáctiletý Josef Zajíc. Až mezi náhradníky se opět objevuje jméno Petra Kváči.

Nejmladší kategorie šestnáctiletých má na programu turnaj čtyř v Litvínově, který se uskuteční od 3. do 9. února. „Šestnáctka“ má mimo jiné na programu i sledování utkání mezi domácím Litvínovem a Spartou a také vlastní zápasy se Švédskem, Finskem a Ruskem. Na tuto akci se dostal i teprve patnáctiletý Ondřej Kachyňa, který je nejproduktivnějším obráncem českobudějovického mladšího dorostu. Druhý v pořadí je Roman Tintěra, který je v této nominaci náhradníkem.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....