Banes Motor České Budějovice
29.01.2014, Miroslav Mayer

Výběr jihočeského kraje bral na olympiádě mládeže bronz

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výběr mladých hokejistů jihočeského kraje dokázal na zimní olympiádě mládeže na Vysočině vybojovat třetí příčku. Ve výběru kraje byli většinově zastoupeni hráči HC České Budějovice.
Velkého úspěchu dosáhli hokejisté jihočeského výběru roč. 1999 na Hrách 6. zimní olympiády dětí a mládeže, které se konaly 19. – 24. 1. 2014 na Vysočině. Po čtyřech výhrách a dvou remízách ve skupině se mladí hokejisté probojovali do jihlavského semifinále. Zde podlehli pozdějšímu celkovému vítězi turnaje, výběru Vysočiny. V souboji o bronz však uspěli, když nakonec přehráli výběr Olomouckého kraje.

Po čtyřleté odmlce se mladí Jihočeši umístili na medailové pozici. Za tímto úspěchem stojí týmový výkon všech zúčastněných hráčů z Českých Budějovic, Tábora, Jindřichova Hradce, Písku a Strakonic. Úspěch na olympiádě byl dlouhodobým cílem výběru, se kterým trenéři Jan Rybáček, Petr Červený a vedoucí mužstva Stanislav Kašpar pracovali poslední tři hokejové sezóny.

V úspěšném výběru se představili Dominik Pavlát, Dominik Klestil, Michal Jurka, Daniel Klusáček, Jan Tesař, Miroslav Duda, Vojtěch Brabec, Daniel Dudáček, Stanislav Dosek, Lukáš Hromada, Lukáš Matys, Jáchym Kondelík, Tomáš Vochozka, Tomáš Schwamberger, Ondřej Váňa, Jakub Káník, Dominik Kaisler, Adam Kalaj, Matyáš Filip, Martin Kašper, Radim Škrdleta a Radek Rolínek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....