Banes Motor České Budějovice
22.01.2014, Tisková zpráva

Do Motoru přichází další posila - Roman Pšurný

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už v říjnu měl Roman Pšurný vypomáhat Motoru na střídavý start, nakonec se povedlo mnohem víc. Šikovný útočník, který odehrál v extralize už přes 300 zápasů, přichází do Motoru na hostování do konce sezony. "Slibujeme si od něj hlavně zlepšení produktivity, to je věc, která nás trápí nejvíc," vysvětluje generální manažer Stanislav Bednařík.
V krátké době to je pro Motor už čtvrtá posila. Po Platilovi, Boháčovi a Pajičovi se v dresu s =M= na prsou představí i Roman Pšurný. "Pro zlepšení výsledků děláme maximum, vynaložili jsme velké úsilí, abychom v průběhu sezony přivedli co nejkvalitnější hráče a věříme, že všichni tito hráči ještě ukážou, proč jsme je do týmu brali," nabízí pohled vedení klubu generální manažer Bednařík.

Pšurný nebyl v Litvínově příliš vytěžován, i proto letos neposbíral mnoho kanadských bodů. O tom, že je to kvalitní útočník, ale není pochyb a pamatují si ho dobře i českobudějovičtí fandové. Vždyť na jihu Čech působil dva roky. Teď by měl Motoru vypomoci v dobách, kdy je největším problémem týmu střílení gólů. Při poslední společné spolupráci s trenérem Petrem Rosolem v Ústí nad Labem nasázel v sezoně 2009-10 v první lize parádních 27 gólů. Pokud se podaří na svazu vyřídit veškeré formality, měl by Pšurný nastoupit za Motor už v sobotu proti Kadani, stejně jako obránce Jan Novák, který se vrátil z Chomutova.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....