Banes Motor České Budějovice
03.01.2014, Jaroslav Pešek

Na Ústí určitě něco připravíme, slibuje Petr Rosol

Vánoční přestávka je za námi a Motor se připravuje na návrat k zápasovému rytmu. Mezi svátky ale hráči nezaháleli. Petr Rosol odpovídal na otázky týkající se tréninkového programu, nadcházejících zápasů a šancí Motoru na postup do play-off.

Poslední zápas před Vánoci Motoru moc nevyšel, zdálo se, jakoby hráčům docházely síly. Vánoční přestávku tak tým využil k nabrání chybějících sil. „ Zaměřili jsme se na fyzickou kondici, měli jsme i dvoufázové tréninky a navštěvovali jsme také posilovnu.“ Popisuje tréninkový program Petr Rosol. K prvnímu zápasu po pauze nastoupí Motor v Ústí nad Labem, kde vyzve místní Lvy. Budějovický trenér má s ústeckým týmem bohaté zkušenosti. Severočeský celek totiž trénoval a sledoval ho i v poslední době. „ Ten tým znám, letos jsem viděl asi osm zápasů, protože jsem se do Ústí jezdil dívat, když jsem ještě trénoval v Litvínově. Pokusíme se na zápas něco připravit.“ Lvi stejně jako Motor letos přistoupili ke změně trenéra. Místo Šindela teď tým vede Milan Skrbek. „Znám se s ním velmi dobře, protože jsme spolu tři roky trénovali.“ Doufejme tedy, že Petr Rosol dokáže svou znalost sobotního soupeře předat i týmu a Motor dokáže Ústecké Lvy zkrotit.

V pondělí tým nastoupí ke svátečnímu zápasu na domácím ledě. Přijede Mladá Boleslav a zápas se ponese v duchu pocty Františku Mizerovi. Fanoušci se na tento zápas jistě velmi těší. „V kabině zatím napětí ohledně tohoto zápasu cítit není, myslím, že to na nás dolehne až v pondělí. My se teď musíme připravit na zápas v Ústí, kde potřebujeme bodovat.“ Popisuje atmosféru v mužstvu Rosol. Přesto, že Motor se soustředí vždy jen na další utkání, trenér tabulku sleduje. Do konce základní části zbývá ještě sedmnáct kol a šance na postup do play-off tu stále je. „Naděje umírá poslední, ale bude to hodně těžké. Zápasem s Mostem jsme si pozice hodně zkomplikovali, ale šance tam pořád je.“ Hodnotí postavení v tabulce budějovický trenér.

V posledních dnech se k týmu připojila nová posila. Právě z Ústí nad Labem přibyl do Motoru Daniel Boháč. Přišel speciálně na přání trenéra Rosola. „Je to hráč, který má s první ligou bohaté zkušenosti, umí dát gól a jde důrazně před bránu. Takový typ tady chyběl.“ Doufejme, že Boháč důvěru, kterou v něj trenér klade, nezklame. A ještě jeden nový hráč trénoval během vánoční pauzy s týmem. Je jím asitent trenéra a sportovní ředitel Radek Bělohlav. "Může se stát cokoliv, chci být připraven na každou alternativu," usmíval se tajemně. Do zápasu ale nastoupí jen ve výjimečné situaci.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....