Banes Motor České Budějovice
05.12.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Starší dorost zakončí základní část

Č. B u d ě j o v i c e - O minulém víkendu slavila mládežnická mužstva úspěchy ve všech kategoriích. To samé by bylo dobré zopakovat i další hracím víkendu. Juniorka odehraje oba své zápasy venku a návrat bez bodů by byl cestou zpět. Starší dorost odehraje poslední dva zápasy základní skupiny a k postupu ji stačí alespoň jednou vyhrát. Oba mladší dorosty odehrají své zápasy na hřištích soupeřů a mohou navázat na poslední vítězství. Jediným zápasem v Budvar aréně bude sobotní souboj staršího dorostu se Slavií.

Juniorka

Junioři mají za sebou těžký týden, kdy sehráli tři vítězná utkání a to se určitě únava vstřebává rychleji. Série vítězství přinesla devět bodů a dočasný únik ze dna tabulky, jenže tabulka je příliš vyrovnaná a další zaváhání by bylo cestou zpět. V pátek jedou Budějovičtí na Moravu a první zápas odehrají v Třinci. Oceláři jsou o jedno místo pod Jihočechy, když mají o jeden bod méně, ale i o jeden zápas méně. Doma se daří Třinci o dost lépe než venku, když z devíti zápasů získal sedmnáct bodů. Poslední dva zápasy navíc Oceláři prohráli, když v pátek podlehli v Liberci 3:5 a v sobotu v Mladé Boleslavi 4:5. Přitom až dosud Třinečtí moc gólů nedostávají ani jich moc nedávají. První letošní souboj v Budvar aréně vyhráli Jihočeši 4:2. V Třinci se dá bodovat a Jihočeši se o to musí pokusit.

Hned druhé den se mužstvo přesune o kousek vedle, když svede boj ve Vítkovicích. Tradiční bašta mládeže zatím letos příliš nezáří, když ji patří šesté místo a má jen o čtyři body více než Jihočeši, ale mají i o zápas méně. Na svém ledě mají Vítkovičtí špatnou bilanci, když u deseti zápasů mají jen šestnáct bodů. Celkově se mužstvo může chlubit zatím druhou nejlepší přesilovkou v NOEN extralize juniorů. Poslední dva zápasy Vítkovičtí vyhráli, když v Mladé Boleslavi triumfovali 4:1 a v Liberci 2:1sn. První zápas spolu sehráli tito soupeři v Českých Budějovicích a hosté odvezli vítězství 4:1.

Starší dorost

Starší dorost má konec základní části již před sebou a může si předčasně zajistit účast v play-off. Stačí, když vyhraje alespoň jeden ze dvou zápasů a v případě neúspěchu Mladé Boleslavi mu bude stačit to co už na kontě má. Každopádně již v pátek bude chtít mužstvo v Pardubicích vyhrát a zajisti si postup vlastními silami. Východočeši jsou totiž předposlední a na postup již myslet nemohou. Navíc se jim ani příliš nedaří doma a tak by měli Budějovičtí svůj postup potvrdit sami. Navíc všechny tři dosavadní zápasy Jihočeši dokázali vyhrát a tak by mohli znát na soupeře recept. Ovšem poslední zápasy se Pardubickým dařilo, když vyhráli v Písku 3:1 a v Hradci Králové 3:0.

V sobotu zakončí základní část dorostenci na svém ledě a přivítají lídra skupiny Slavii Praha. Slávisté mají v čele jen jednobodový náskok a v případě postupu Jihočechů do silnější skupiny se body z tohoto zápasu počítají do tabulky nové skupiny a je rozhodně o co hrát. Slavie je navíc králem venkovních zápasů, když ve třinácti zápasech jen čtyřikrát prohrála. Povedlo se ji vyhrát i v Budvar aréně a to dokonce 4:1. Jihočeši pak vyhráli oba zápasy v Praze. Poslední dva zápasy Slávisté vyhráli a to v Písku 4:2 a doma rozdrtili Mladou Boleslav 7:1. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost ukazuje, že kvalita kádru je rozhodně vyšší než postavení v tabulce a postupně jde nahoru. Další body by měli dorostenci vybojovat v neděli, když se představí v Pardubicích. Východočeši jsou sice jen o jednu příčku nad Jihočechy, ale mají již náskok sedmi bodů. Doma pak Pardubičtí body spíše rozdávají, protože z devíti zápasů mají jen osm bodů. Ovšem v posledním kole Pardubičtí dokázali porazit Mladou Boleslav 5:0. První zápas v Českých Budějovicích vyhráli hosté 5:2 a tak by tentokrát mohli body putovat na jih Čech.

Mladší dorost B

Ligový dorost dokázal vyhrát dva zápasy po sobě a trochu si napravil svoji reputaci. Tentokrát pojedou do Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce na šestém místě a má o šest bodů více. Doma ze sedmi zápasů vyhrála tři. V Budvar arény Středočeši vyhráli 3:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....