Banes Motor České Budějovice
27.11.2013, Miroslav Mayer

Mládež: V pátek hraje doma dorost i juniorka

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické celky HC České Budějovice čeká další těžký víkend, kde se bude hrát o důležité body pro všechna mužstva. Juniorka se po delší době představí doma a hned ji čeká lídr soutěže. Starší dorost má ještě čtyři zápasy do konce základní části a bojuje o čtvrtou příčku zajišťující postup. Mladší dorost potřebuje potvrdit herní vzestup dalšími body.

Juniorka

Juniorka se po delší době představí doma a přivítá bývalého giganta Vsetín. Valaši jsou v tabulce na dvanáctém místě a mají o sedm bodů více než Jihočeši. Na hřištích soupeřů se jim příliš nedaří, když z osmi zápasů vybojovali jen čtyři body. Pro Jihočechy je zde velká šance na životně důležité body. O minulém víkendu porazil Vsetín doma Liberec 6:3 a Mladou Boleslav 3:2, zdá se, že má po reprezentační přestávce formu. První vzájemný zápas ve Vsetíně vyhráli domácí 5:2 a teď potřebují Jihočeši porážku soupeři oplatit. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně..

V sobotu prověří Jihočechy nejtěžší možný soupeř a tím je současný lídr NOEN extraligy PSG Zlín. Valaši vedou tabulku s náskokem šesti bodů před Plzní. Venku ovšem Zlínští nejsou tak nebezpeční, neboť zatím ze sedmi zápasů získali třináct bodů. První duel ve zlíne vyhráli domácí jasně 5:1. Je s podivem, že lídr tabulky má jednu z nejhorších přesilových her v celé soutěži. Poslední dva zápasy Zlín doma vyhrál, když v pátek porazil Mladou Boleslav 6:3 a v sobotu pak Liberec 6:4. Jihočeši hrají téměř o život a každý bod může mít cenu zlata. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Základní část staršího dorostu se blíží ke konci a zbývají jen čtyři zápasy. Dva se odehrají již tento víkend. V pátek přijede Hradec Králové. Východočeši jsou šestí a mají o dva body méně. Stále tak mají ještě šanci na postup ze čtvrtého místa a budou se jistě snažit tuto šanci využít. Jenže Jihočeši chtějí postoupit také a jsou přeci jen o něco blíže. Navíc Hradci se venku vcelku daří a tak půjde o vyrovnaný souboj. Dva ze tří vzájemných zápasů vyhráli Jihočeši, ale ten zatím poslední se odehrál v Hradci Králové a domácí vyhráli 5:1. Toto již nesmí Budějovičtí dopustit. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu se Jihočeši chystají naposledy do Jihlavy. Zápasy s tímto soupeřem jsou pro Jihočechy velmi důležité, ale zatím dva ze tří vyhrála Dukla, naposledy v pondělí v Budvar aréně 2:0. Nyní je Dukla třetí a má o osm bodů více než Jihočeši. Doma se jí hodně daří, když ztratila jen deset bodů. Navíc má k dobru vítěznou dohrávku právě s Jihočechy a bude hodně těžké ji porazit.

Mladší dorost A

Tento týden čekají na mladší dorost hned dva zápasy a v případě úspěchu by mohli získat náskok na poslední příčku. Hned ve čtvrtek přijede Dukla Jihlava. Letos se týmu s Vysočiny daří, když drží skvělou druhou příčku a ztrácí pět bodů na první místo. Většinu bodů ovšem Dukla vyválčila na svém ledě a venku se jí příliš nedaří. Ovšem Jihočeši doma zatím nezáří a mělo by se to už změnit. První zápas v Jihlavě vyhráli domácí 4:0 a Jihočeši tedy čekají na první gól v síti tohoto soupeře. V posledním kole Dukla porazila doma Mladou Boleslav 1:0. Snad tedy ve čtvrtek od 18.00 na druhé ploše Jihočeši vyhrají a potvrdí, že vítězství v Brně nebylo náhodné.

První prosincový den pojedou dorostenci do Havlíčkova Brodu. Rebelům patří v tabulce předposlední místo a mají jen o jeden bod méně. Doma vybojovali Rebelové z osmi zápasů devět bodů. Celkově mají Rebelové druhý nejhorší útok a nejhorší obranu v soutěži, přesto nebude lehké získat další body. První vzájemný zápas vyhráli v Budvar aréně hosté 4:3. Navíc v posledním kole prohráli Rebelové doma se Slavií 2:3.

Mladší dorost B

B dorost sehraje jen jeden zápas a do třetice si zahraje s Duklou Jihlava. Béčko Dukly je v tabulce na sedmém místě a má o osm bodů více než Budějovičtí. Venku Dukla získala zatím sedm bodů. Šance Jihočechů na vítězství tak nejsou úplně malé. První mač v Jihlavě vyhráli domácí 4:2. Zápas se odehraje v sobotu od 12.45 na druhé ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....