Banes Motor České Budějovice
27.11.2013, redakce

Žáči ročníku 2006 vezou zlato z Jihlavy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tým ZC / ročník 2006, se zúčastnil výborně obsazeného turnaje, který pořádala HC Dukla Jihlava. Zúčastnilo se ho celkem osm hokejových týmů : HC Dukla Jihlava A, HC Dukla Jihlava B, Technika Brno, HC Tábor, SKLH Žďár nad Sázavou, SK Horácká Slavia Třebíč, KLH Vajgar Jindřichův Hradec a HC České Budějovice. V takto silné konkurenci se týmu HC České Budějovice podařilo zvítězit.

Turnaj byl rozdělen na 2 skupiny, ve kterých hrál každý s každým. Tým HC České Budějovice hrál ve skupině „A“ a sehrál cestou za zlatou medailí celkem čtyři kvalitní zápasy. Hrací doba byla 3 x 12 minut. Hrálo se 3 na 3.

Výsledky HC České Budějovice

HC České Budějovice – HC Tábor 9:3
Do prvního zápasu se známým soupeřem jsme vstoupili s odhodláním zvítězit a úspěšně vykročit do turnaje. Rychlými brankami v úvodu první třetiny jsme získali tří brankový náskok, který jsme postupně navyšovali. Snaživého soupeře jsme do ničeho vážnějšího nepustili a odměnou nám byla velmi důležitá první turnajová výhra, kdy tým získal klid a potřebnou sebedůvěru. Je třeba říci, že herně bylo utkání vyrovnané, rozhodl výkon obou brankářů.

Branky : Palán 5, Zevl, Postl, Masopust Š., Gřegořek
Zásahy brankáře : 16

Technika Brno - HC České Budějovice 6:15
Ač je výsledek zápasu nakonec jednoznačný, průběh byl velmi dramatický. Po první třetině byl stav vyrovnaný 5:5, kdy se skóre stále přelévalo na obě strany. Od druhé třetiny začali kluci bruslit a tím jsme začali soupeře přehrávat a toto jsme dokázali přetavit v brankové úspěchy. Tým podržel výkon obrany a brankáře. Do třetí třetiny jsme šli již se čtyř brankovým náskokem a ten jsme ještě dokázali po krásných akcích navýšit a zaslouženě jsme vyhráli druhé utkání.

Branky : Masopust Š. 4, Prušák 3, Hoch 3, Gřegořek 2, Palán 2, Sedlák.
Zásahy brankáře : 15

HC České Budějovice – HC Dukla Jihlava "A" 9:8
Možná by se dalo říci – předčasné finále. Do posledního zápasu ve skupině A, jsme vstupovali s vědomím, že narazíme asi na nejsilnějšího soupeře turnaje – domácí tým Dukla Jihlava A. Hned od prvního hvizdu se bojovalo o každý kousek ledu, akci střídalo akci a domácí tým nakonec vyhrál první třetinu 3:2. Ve druhé třetině se nám podařilo stav srovnat a šlo se do poslední třetiny za stavu 5:5. Bylo jasné, že kdo dá rozdílový gól bude na koni, což se nakonec potvrdilo. Kluci makali nadoraz, drželi taktické pokyny trenéra a bojovali. Rozhodla naše vůle a skvělý týmový výkon, kdy jsme soupeře ke konci zápasu ubruslili a převýšili hokejově i fyzicky. Odměnou nám byla zasloužená výhra a postup do finále!

Branky : Masopust Š. 3, Palán 2, Schacherl, Hoch.
Zásahy brankáře : 15

HC České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč 12:2
Do finále jsme šli s tím, že chceme vyhrát a získat turnajové zlato. Kluci šli za úspěchem od první minuty. Houževnatý soupeř se sice ujal vedení, ale první třetina po boji skončila stavem skóre 2:2. Do druhé třetiny, kluci zlepšili pohyb a začali plnit důsledněji trenérovi pokyny. A to se ukázalo jako stěžejní. Tým začal mít nad soupeřem převahu a tu dokázal přetavit v góly, kdy stav byl po druhé třetině už 8:2. Ve třetí třetině jsme stav a hru kontrolovali my a přidali ještě další čtyři branky. Nakonec, po závěrečném hvizdu vezeme do Budějovic zlato a po zásluze, jako nejlepší tým, jsme se stali vítězi celého turnaje!

Branky : Palán 3, Postl 2, Hoch 2, Zevl, Masopust Š., Gřegořek, Schacherl, Prušák.
Zásahy brankáře : 17

Konečné umístění turnaje

1. HC České Budějovice 
2. Horácká Slavia Třebíč 
3. HC Tábor 
4. KLH Vajgar J.Hradec 
5. HC Dukla Jihlava B 
6. HC Dukla Jihlava A 
7. Technika Brno 
8. SKLH Žďár nad Sázavou.

Zlatá sestava HC ČB:

Masopust Richard – Zevl Kristian, Sedlák Martin, Hoch Štěpán – Postl Dominik, Palán Ondřej, Masopust Štěpán – Prušák Adam, Gřegořek Adam, Schacherl Albert.
Trenér : Masopust Petr, vedoucí týmu Zevl Karel

Celkové hodnocení turnaje a týmu:

Vyhráli jsme bez ztráty bodu všechna utkání. Jihlavský turnaj byl dobře připravený a kvalitně obsazený. Bylo přínosné, že jsme si vyzkoušeli i hru 3 na 3. Velmi zajímavá byla také konfrontace s vrstevníky z moravských klubů.

Tým ZC/ r.2006, pod vedením trenéra Masopusta, si vedl skvěle a získal zaslouženě zlaté medaile. Všem hráčům a trenérovi patří velká pochvala nejenom za parádní sportovní výkon, ale i za skvělou reprezentaci našeho hokejového klubu HC ČB.

Hodnocení hlavního trenéra Václava Vacka :

Jsem moc rád, že kluci udělali zlatou medaili. V tomto ročníku máme 38 kluků a tím i velkou konkurenci na nominaci těchto turnajů. Myslím si, že by jsme složili ještě jeden podobný team, který by určitě také uspěl, což do budoucna je velký přínos. Máme dva vyrovnané brankáře a tím je v minihokeji polovina úspěchu. Moc klukům gratuluji a doufám, že v těchto výkonech budeme pokračovat a neustále se zlepšovat. My trenéři proto uděláme maximum, teď záleží jen na klukách, jak to pochopí a přijmou. Jen důslednou prací a pracovitostí se můžeme neustále zlepšovat. Škoda jen, že se mi sešel v tento den mistrovský zápas s ročníkem 2005, na kterém jsem musel být přítomen, ale kluci to v pohodě zvládli i bez mé přítomnosti. Ještě jednou všem děkuji za příkladnou reprezentaci klubu a za krásný výkon na turnaji v Jihlavě.,, Jen tak dále ´´.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....