Banes Motor České Budějovice
21.11.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Přinesou změny trenérů výsledky?

Č. B u d ě j o v i c e - V minulém týdnu došlo ke změnám na postech trenérů mládeže. Beze změn zůstal jen tým staršího dorostu. Nejsledovanějším týmem bude juniorka, která se nachází na posledním místě tabulky, a čekají ji dva zápasy venku. Porce tří zápasů opět čeká na starší dorost, který bojuje o play-off. Mladší dorost A se potřebuje zvednout z posledního místa. Na zlepšení své pozice bude pracovat i B dorost.

Juniorka

Juniorku povede nová trenérská dvojice v čele s Jaroslavem Formánkem. Tento trenér už jednou juniorku trénoval, ale nyní bude vystupovat jako hlavní kouč týmu. Hned na úvod ovšem nemá záviděníhodnou pozici. První dva zápasy totiž mužstvo odehraje venku, a jestliže nechce ztrácet kontakt, musí nějaké body přivést stůj co stůj. Pátečním zápasem vstupuje juniorka do druhé půlky soutěže a tu musí odehrát o hodně lépe než tu první. Olomouc totiž vyhrála první vzájemný souboj v Budvar aréně 4:0 a v tabulce ji patří osmé místo s náskokem devíti bodů před Jihočechy. Ovšem doma Olomoučtí zrovna nezáří a jsou na tom naopak hůře než jejich páteční soupeř, když sedmi zápasů získali jen jedenáct bodů. O minulém víkendu vybojovali Olomoučtí doma vítězství nad Libercem 3:0 a pak podlehli Mladé Boleslavi 1:2. Zde je možnost zisku bodu reálná.

Hned druhý den se tým přesouvá do Brna, kde sehraje zápas s Kometou. I zde se jedná o odvetu, když první zápas Kometa vyhrála 3:1. Brňané jsou v tabulce jedenáctí a mají jen o pět bodů více než Budějovičtí. Na svém hřišti jsou dokonce nejhorší z celé soutěže se ziskem pouhých deseti bodů ze sedmi zápasů a i zde by mohli Jihočeši nějaký bodík, nutný k záchraně, získat na své konto. Kometa získala z posledních dvou zápasů tři body, když porazila doma Mladou Boleslav 3:2p a pak podlehla v Liberci 1:2sn.

Starší dorost

Starší dorost je zatím nejúspěšnějším mládežnickým týmem, ale do splnění cíle mu ještě něco chybí. Na postupovou čtvrtou příčku chybí jen málo, tři body. Teď tým opět čekají tři zápasy za sebou a do konce základní části je jich jen sedm. Každý bod se tedy počítá dvojnásob. První zápas v pátek přijede do Českých Budějovic tým z města aut BK Mladá Boleslav. Právě Bruslařům patří čtvrtá příčka, zaručující postup do play-off. Středočeši nejsou pro českobudějovický tým zrovna populárním soupeřem. Ve všech třech zápasech totiž dokázal s Jihočechy bodovat. Jediné vítězství vybojovali Jihočeši doma v poměru 2:1sn, další zápasy pak vyhrál soupeř. Hosté naposledy porazili Písek doma 4:2. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu je na programu poslední jihočeské derby tohoto roku. Budějovičtí zavítají do Písku. Ač je Písek v tabulce s velkou ztrátou poslední v derby se mu zatím daří více. V Budvar aréně totiž oba zápasy vyhrál a jedinou porážku utrpěl na svém ledě v poměru 1:3. Budějovičtí by tedy měli s tímto soupeřem srovnat účty a získat všechny tři body, ale derby mají své specifika a favorit vždy nemusí zvítězit.

Po dni odpočinku je na programu další zápas. Na programu je poslední dohrávka ze začátku sezóny. Do Budvar arény přijede Dukla Jihlava. Díky odloženým zápasům se s tímto soupeřem potkávají Jihočeši v poslední době často. Zatím platí, že každé mužstvo si hlídá svůj led. V Budvar aréně vyhráli domácí 4:0 a na Vysočině za Dukla 4:1. Dukla je navíc potencionálním soupeřem o čtvrtou příčku v tabulce a body z těchto zápasů jsou dvojnásob důležité. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost je tom zle. Ve čtvrtek sice poprvé doma vyhrál, ale vzápětí inkasoval příděl od Žďáru nad Sázavou a zůstává na dně tabulky. To se pokusí změnit i noví trenéři, kteří mužstvo v týdnu převzali. Tým čeká jen jedem zápas, zato velmi těžký. Pojedou totiž do Brna. Kometa tradičně drží přední příčky v této kategorii a i letos je na druhém místě. Doma sice naplno nezáří, když získala jen devět bodů ze šesti zápasů, ale je jasným favoritem utkání. První zápas vyhrála Kometa v Budvar aréně 7:4. V posledním kole vyhrála v Mladé Boleslavi 5:3. Snad se Jihočeši zvednou a začnou pracovat na záchraně soutěže.

Mladší dorost B

Ligový dorost má na programu jen jeden zápas. Zajíždějí na led posledního týmu soutěže Orli Znojmo. Orli v jedenácti zápasech nebodovali a Jihočeši by jim neměli povolit premiérové body. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli jasně 8:1 a podobný úspěch by mohli zopakovat i tentokrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....