Banes Motor České Budějovice
21.02.2003, David Lukeš, Jan Čutka

Rob s Jasečkem podepsali nové smlouvy

Zatímco pro dvanáct extraligových týmů bylo páteční "poobědě" ve znamení hektických příprav na večerní bitvy o důležité body, v kanceláři GM HC ČB ing. Jaroslava Pařízka vládla slavnostní nálada. Jak jsme již včera informovali, vedení klubu se dohodlo na nových smlouvách s kapitánem Lubošem Robem a obráncem Stanislavem Jasečkem, dnes došlo k jejich slavnostnímu podpisu za přítomnosti novinářů.
Krátce poté, co hráči smlouvy předložené generálním manažerem ing. Jaroslavem Pařízkem a prezidentem klubu RNDr. Petrem Podlahou podepsali, představil ing. Pařízek oba kontrakty: "S Lubošem Robem a Stanem Jasečkem jsme se dohodli na dvě nadcházející sezóny, tedy do roku 2005. Jedná se o smlouvy na nejvyšší úrovni, jakou může klub nabídnout. Jsou to klíčoví členové týmu a oba si takové ohodnocení zaslouží." Podle slov zúčastněných jednání s Robem začala už v prosinci, Jasečkovi stačil na rozmyšlení týden. "Cítil jsem zájem i z jiných klubů," prozradil křídelní útočník s tím, že nabídka odjinud by musela být hodně výhodná, aby ho donutila k zaječím úmyslům. "Přemýšlel jsem o nabídce z Ruska, ale ten zájem byl nekonkrétní. Já ale ve 32 letech nepotřebuju dokazovat, že hokej hrát umím. Kdybych odešel, kvůli hokeji by to nebylo," uzavřel Rob. Vedle sedící Jasečko to k pobavení přítomných glosoval slovy: "Rusko som si zkúsil... Ďakujem."

Pařízek dále přiblížil, jaká je situace okolo smluv ostatních hráčů. V minulých dnech podepsali Šimánek s Jindrou, v jednání je brankářská dvojka týmu Josef Kučera, s nímž by ale rovněž mělo k dohodě dojít. "Ostatní hráči mají platné smlouvy na příští sezónu, případně do roku 2005. Peter Bartoš pak do roku 2007," upřesnil Pařízek. Speciální situace ale nastala u hráčů, kteří přišli na hostování. "Osvědčili se. Mají ale smlouvy v klubech, z kterých k nám přišli. Gýna v Litvínově, Míka ve Slavii, Procházka v Liberci a Slavíkovi smlouva končí, ovšem Sparta na něj může uplatnit opci. Zvláštním případem je Štraub, který bude volným hráčem. My s ním po sezóně navážeme jednání. U něho je situace taková, že zase za každou cenu pryč nechce. Budeme jednat." Okolo Štrauba se totiž po jeho příchodu do Budějovic roztočily dohady, že chce za každou cenu na Moravu, aby to měl blíž do Zlína ke své nemocné ženě.

Na druhou stranu HC ČB patří hráči, kteří výměnou do zmíněných klubů odešli. "Nedoma bude od 1. května volným hráčem a další spolupráci nepředpokládáme. Sailer má u nás smlouvu do roku 2004 a jeho situaci s ním budeme řešit po sezóně. Gřegořek je v současné době na hostování v Třinci a v případě zájmu tam bude uvolněn. Mrázek je rovněž na hostování v IFK Helsinki a pokud bude o jeho služby zájem, nebudeme mu v dalším působení ve Finsku bránit. Také máme plno odchovanců v 1. lize. My jsme připraveni dát jim šanci, záleží pouze na nich," podal Pařízek téměř kompletní souhrn informací a zdůraznil, že při skladbě týmu bude také záležet na realizačním týmu, který zřejmě dozná změny, neboť Jaroslav Pouzar se v budoucnu hodlá věnovat pouze funkci sportovního manažera. Generální manažer Jihočechů se ještě zastavil u Ladislava Čierneho, který je coby kmenový hráč Budějovic na hostování v ruském Togliatti: "Pokud vím, tak je Laco v Rusku spokojený a v současné době tam plní funkci kapitána. My jsme připraveni jeho hostování prodloužit i na další rok za adekvátní odstupné. To je v současné době sedmkrát vyšší než v české extralize. Při očekávaném udělení českého občanství Peteru Bartošovi by se tak dostalo i na Jána Mucha, který zatím příliš šancí v prvním týmu nedostal," dokončil výčet Pařízek.

Ten potvrdil i další příjemnou zprávu pro budějovické fanoušky: "Dnes tu byl pan Broukal z Teleaxisu, jenž je marketingovým partnerem hokejového svazu. S definitivní platností můžeme říci, že se u nás bude 20. dubna hrát mezistátní utkání ČR - Rusko. Půjde o poslední zápas naší reprezentace před odletem na mistrovství světa, takže by to měla být kvalitní podívaná. V týdnu se také po návštěvě zástupců IIHF na 99% rozhodlo, že Mistrovství světa osmnáctiletých v roce 2005 se bude konat v Budějovicích a Plzni."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....