Banes Motor České Budějovice
13.11.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Znovu do bojů o body

Č. B u d ě j o v i c e - Máme za sebou první reprezentační přestávku a nyní již mládežnické soutěže naberou zběsilé tempo a každý výsledek nyní bude důležitý pro zbytek sezóny. Juniorka má na programu jen jeden zápas a to na ledě soupeře. Starší dorost sehraje hned tři zápasy, protože v pondělí bude dohrávat odložený zápas. Mladší dorost A sehraje dva zápasy, ligový dorost jen jeden. Všechna mužstva nutně potřebují bodovat.

Juniorka

Junioři zatím bodují hlavně doma, ale pokud chtějí postoupit v tabulce, musí už vyhrát i venku. Paradoxem je, že mužstvo se drží u dna, ale v první desítce bodování soutěže jsou hned tři hráči. Škoda, že bodově nepřispívají obránci, kteří zatím ještě nevstřelili ani jednu branku. Jediný zápas víkendu sehrají junioři v sobotu v Jihlavě. Dukla je na tom stejně jako Jihočeši, mají stejně odehraných zápasů i stejně bodů. Dukla doma získala stejně bodů jako Budějovičtí a body z vlastního ledu jsou pro ni klíčové. Dukla má jen o něco málo horší skóre než Jihočeši. Bude se jednat a vyrovnaný souboj a vítězství odlepí vítěze od dna tabulky. Uvidí se, jaký kádr bude mít trenér Totter k dispozici, protože největší opory Rob, Prokeš, Pašek a Švec nastupují v kádru Motoru.

Starší dorost

Starší dorost má před sebou perný víkend, kdy by měl odehrát hned tři zápasy a všechny sehraje na hřištích soupeřů. Začne v pátek, kdy zajíždí do Prahy a tam se utká se Slavií. Ta jasně vede tabulky skupiny a má náskok sedmi body na druhého. Na svém hřišti Pražané zatím vždy dokázali bodovat a dali suverénně nejvíce branek. Obě mužstva se již střetla dvakrát a lépe je na tom Slavia. Jihočeši dokázali vyhrát v Praze 5:4p, ale doma podlehli 2:4. Bylo by na čase, aby Slavia doma nezískala ani bod.

Hned druhý den sehrají Jihočeši další hodně těžký zápas, protože jedou do Liberce, kterému patří druhá příčka tabulky. Tygři, ale nejsou doma tak úspěšní jako Slavia a už doma prohráli bez bodu. Zatím mají Severočeši nejlepší přesilovky v soutěži a tak bude třeba dbát i na disciplínu. Oba týmy se již utkaly třikrát a toto bude jejich poslední letošní zápas ve skupině. Lépe na tom zatím jsou Tygři, kteří vyhráli v Budvar aréně 5:0 a 5:3, ale pod Ještědem zvítězili Jihočeši 5:4.

V pondělí pak dorostenci mají na programu dohrávku s Duklou Jihlava na Vysočině. Dukla je na tom v tabulce stejně jako Budějovičtí, má stejně zápasů i bodů. Z domácích zápasů získala Jihlava o dva body více a tak je mírným favoritem zápasu. Oba soupeři spolu zatím sehráli jen jeden zápas a ten vyhráli Budějovičtí na svém ledě 4:0 a podobný výsledek by brali i tentokrát. Dukla má zatím nejhorší útok i nejlepší obranu ve skupině. Navíc Dukla zatím drží čtvrtou postupovou příčku na kterou si brousí zuby Jihočeši.

Mladší dorost A

Mladší dorost neprožívá dobrou sezónu. Mužstvo má vysokou herní kvalitu, která je předurčuje hrát o špičku tabulky a zatím je na posledním místě tabulky a bojuje o udržení. Teď má za sebou šňůru sedmi porážek v řadě a bylo by ji třena zastavit. Ve čtvrtek se doma utká s Mladou Boleslaví. Bruslaři jsou v tabulce o dvě příčky výše než Jihočeši a mají jen o čtyři body více. Venku dokázali zatím jen dvakrát vyhrát. První vzájemný zápas vyhráli v Mladé Boleslavi 4:3 a teď by se měli ukázat Budějovičtí. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Další zápas mají dorostenci na programu v neděli a opět na svém ledě. Tentokrát uvítají Žďár nad Sázavou. Ten se drží v tabulce na čtvrtém místě a více než dvakrát tolik bodů co Jihočeši. Na hřištích soupeřů dokázal ze sedmi zápasů získat dvanáct bodů. Po všech stránkách se jedná o mužstvo, které je překvapivě vysoko a zatím se mu daří. Bude favoritem i zápasu, který se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně. První vzájemný zápas dokázali vyhrát Jihočeši, když ze Žďáru nad Sázavou vyhráli 2:1.

Mladší dorost B

Ani dorost B se vůbec nedaří a drží deváté místo z osmi body. Teď má před sebou souboj z B týmem Liberce. Tygři se drží na třetím místě a mají jen malou ztrátu na druhou příčku. První vzájemný zápas vyhráli Tygři doma 7:1 a favority jsou i nyní. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18. 00 na druhé ledové ploše.

.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....