Banes Motor České Budějovice
25.10.2013, Matěj Mayer

JUN: LIB-CEM 4:2 - Dva Prokešovy góly na Liberec nestačily

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři z Českých Budějovic nezačali poslední hrací víkend před reprezentační přestávkou příliš dobře. V utkání na ledě Bílých Tygrů sice po první třetině vedli, ale ve druhé třetině dokázal soupeř třemi brankami utkání zcela otočit. Druhá branka Radka Prokeše v zápase sice zkorigovala na 2:3, ale to bylo ze strany Jihočechů vše.
S extraligovým Vítkem Vaněčkem v brance, obráncem Adamem Jandejskem po zranění zpět na ledě a s esy Matějem Psotou a Josefem Mikyskou v ofenzivě vyzvali liberečtí junioři v pátek ve Svijanské areně České Budějovice, které sice přijely se svým nejproduktivnějším hráčem Václavem Paškem, ale bez druhého, Luboše Roba, který nasbíral stejný počet bodů v daleko méně zápasech.

Domácí také na svého soka vlétli a v prvních minutách byli aktivnější. Nejvíce zahrozilo trio Hrníčko-Psota-Svoboda, a to hned několika šancemi v úvodních šedesáti vteřinách. Časem se ale převaha stěhovala na stranu hostů, kteří ji využili daleko lépe. Necelé tři minuty před koncem třetiny překonal Vaněčka Radek Prokeš, který se trefil bezchybně v početní výhodě – 0:1.

To bylo pro úvodních dvacet minut vše. Druhé dějství se odehrávalo celé ve znamení domácího celku. První velkou šanci měl Kalfiřt, po jehož zakončení to vypadalo, že vstřelil branku, ale ve skutečnosti se puk odrazil ven od tyče. Ani ne dvě minuty na to však Tygři vskutku vyrovnali. Josef Mikyska využil dobrého pasu Beloviče a přesně bekhendem zakončil – 1:1.

S vyrovnaným stavem se samozřejmě nikdo nechtěl spokojit, jako první však zareagovaly opět liberecké šelmy. V přesilovce se prosadil Marek Langhammer, který tak zhruba čtyři minuty před koncem třetiny otočil skóre – 2:1. V poslední minutě dějství se ale ještě prosadil Josef Mikyska, jehož druhý zásah padl po teči Havlínovy střely – 3:1.

Hrálo se celkem tvrdě, a to i ve třetí třetině, kde padly další branky. Nejprve se trefil budějovický Švec, jenže jeho zářez sudí neuznali, protože jej dosáhl rukou. Krátce poté měl obrovskou šanci domácí Langhammer, jenž však sám před brankou narazil na skvělého gólmana Gábu, který ho zastavil lapačkou.

Hosté našli další branku až v polovině třetiny, kdy se dostali zpět na rozdíl jediného gólu. Z voleje se prosadil Radek Prokeš, který tak už podruhé v utkání překonal Vaněčka – 3:2. Jenže Tygři chtěli výhru a nakonec si pro ni došli. Dominik Hrníčko sám začal úspěšnou akci odebráním puku od soupeře, po narážečce s Turkem se nemýlil a překonal Gábu – 4:2. Body tedy zůstaly na severu Čech.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....