Banes Motor České Budějovice
20.02.2003, David Lukeš

Kysela o víkendu nebude

Po celé republice populární "Kyslík" Robert Kysela má na svém kontě jeden start v dresu HC ČB. Stalo se tak 31. ledna v utkání s Třincem, v němž Jihočeši zvítězili 4:3 a Kysela si připsal asistenci. Svoji sbírku zápasů v červenobílém ale podle GM ing. Jaroslava Pařízka o víkendu nerozšíří. "Vedení kladenského klubu dnes vydalo prohlášení, že Kyselu pro víkendové utkání neuvolní," zarmucuje příznivce HC ČB Pařízek.
"Byli jsme předběžně s Kladnem domluveni, že pokud oni vyhrají ve čtvrtfinále s Třebíčí 3:0 na zápasy (což se včera také stalo, pozn. red.), tak by mohl alespoň na jeden náš víkendový zápas být uvolněn. Počítali jsme s ním," vysvětluje Pařízek. "Vedení kladenského klubu ale přehodnotilo situaci a dnes vydalo stanovisko, že Kysela uvolněn nebude." Důvodem je podle Pařízka obava kladenských o Kyselův zdravotní stav a formu - Středočeši to s návratem do extraligy myslí vážně a jejich starostlivost je toho důkazem.

Takové jednání nepotěší, ale Pařízka nechává klidným. Proč? "Nás to zaskočilo a mrzí nás to. Na jednu stranu jsem zklamaný, na druhou stranu je ale chápu, oni Kyselu potřebují. Je také třeba říct, že máme v současnosti kompletní kádr. Uzdravili se nám Míka i Štrba a nikdo nemá problémy," poukazuje Pařízek na fakt, že Kyselova absence by Jihočechům neměla uškodit.

Na druhou stranu je pravda, že budějovický klub na oplátku přislíbil kladenským výpomoc v podobě Milana Michálka. "Podle dohody bude Michálek uvolněn až po našem posledním soutěžním utkání v této sezóně, kdy ho už nebudeme potřebovat, zatímco Kladno Kyselu teď potřebuje. Pro náš klub to bude mít nezanedbatelný ekonomický přínos. Pro Milana Michálka bude také důležité, že bude mít možnost hrát a ukázat se. Mluvil jsem totiž s trenéry reprezentace a ti mi řekli, že Milan má velkou šanci se dostat na mistrovství světa. Pokud bychom skončili třeba v půlce března a on potom pět týdnů stál, těžko by měl šanci se do nároďáku prosadit. Nebudeme mu stát v cestě," vypočítává Pařízek důvody, proč Michálka na Kladno po sezóně pustit, a potěšuje fanoušky budějovického hokeje zároveň. Michálek se ukázal v dobrém světle společně s Hudlerem na únorových Švédských hrách a důrazně se tak přihlásil o nominaci na světový šampionát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....