Banes Motor České Budějovice
24.10.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Poslední kompletní víkend před repre pauzou

Č. B u d ě j o v i c e - máme přes sebe poslední kompletní mládežnický víkend a pak nás čeká první reprezentační přestávka. Juniorka odehraje dva zápasy na hřištích soupeřů. Starší dorost nejprve dva domácí duely a pak dohrávku v Hradci Hrálové. Oba mladší dorosty mají před sebou jeden mač a oba by potřebovaly vítězství jako sůl. To se dá ostatně říci o všech mládežnických týmech.

Juniorka

Už několikrát bylo konstatováno, že juniorku čeká další těžká sezóna o play-off bude bojovat až do poslední chvíle. Zatím sbírá body spíše doma a teď ji čekají hned čtyři zápasy za sebou na hřištích soupeřů, a pokud chce být stále v kontaktu, bude muset nějaké body i přivést. V pátek jedou junioři do Liberce. Bude se jednat o souboj dvou sousedů v tabulce. Tygři mají totiž o jeden zápas méně a o jeden bod více. Pro Jihočechy je dobré, že Tygrům se nedaří doma, když z pěti zápasů mají jen šest bodů. O minulém víkendu sehrál Liberce jen jeden zápas, když vyhrál v Mladé Boleslavi 5:1. Snad tedy Jihočeši využijí svojí slušné šance na zisk bodů.

Sobotním soupeřem bude pak poslední tým tabulky BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou na posledním místě i vinou toho, že mají odehráno jen deset zápasů a jejich ztráta na Jihočechy je jen šest bodů. Všechny body navíc získali Středočeši na svém ledě, kde z pěti zápasů dokázali tři vyhrát. Tady se bude jednat o souboj pravdy. Naposledy totiž Bruslaři doma podlehli právě Tygrům 1:5 a je vidět, že vyhrát v Mladé Boleslavi rozhodně jde.

Starší dorost

Dorostenci dokázali v pondělí vyhrát a stále drží kontakt se špičkou. Teď budou hrát dvakrát doma a mají šanci si svoji pozic vylepšit. Pátečním hostem v Budvar aréně bude Dukla Jihlava. Ta drží čtvrtou pozici, která zaručuje postup do lepší skupiny v nadstavbové části, pokud Jihočeši zvítězí, na Duklu se dotáhnou. Díky množství přeložených zápasů se tito dva soupeře ještě spolu v soutěži nepotkali a pro další vývoj ve skupině může být důležitý i poměr vzájemných zápasů. Dukle se venku vcelku daří má úspěšnost 50% a Jihočeši mají doma ještě rezervy při úspěšnosti 38%. Poslední tři zápasy dokázala Dukla vyhrát a připsat si sedm bodů. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Jestliže s Duklou Jihočeši ještě letos nehráli, tak se svým sobotním soupeřem HC Pardubice se utkali již dvakrát a byla to pro Jihočechy příjemná setkání, když oba duely vyhráli. Nejprve doma 5:4 a pak v Pardubicích 2:1. Východočeši mají odehrán plný počet zápasů a patří jim předposlední příčka tabulky. Úspěšnost z venkovních zápasů je jen 30%. Z posledních třech zápasů si Pardubice připsali jen tři body za vítězství nad Pískem. Domácí jsou favority zápasu a měli by to v sobotu od 12.30 v Budvar aréně i dokázat svým výkonem.

Poslední zápas před reprezentační přestávkou sehrají Budějovičtí v úterý v Hradci Králové. Jedná se o dohrávku čtvrtého kola. S tímto soupeřem hráli Jihočeši i toto pondělí a dokázali na jeho ledě vyhrát 5:4. Doma stejného soupeře porazili dokonce 5:2 a zdá se, že norma pěti branek na zápas s tímto soupeřem by mohla být dobrou normou. Každopádně Východočeši jsou nyní v tabulce o dva body před Jihočechy a zároveň odehráli o dva zápasy více. Úspěšnost domácích zápasů si drží na 55%. Zisk bodů by byl pro Jihočechy důležitý pro klid a pohodu při vyrovnané tabulce soutěže.

Mladší dorost A

Mladší dorost se po dobrém začátku propadá tabulkou a zaznamenal čtyři porážky v řadě za sebou. Před sezónou se zdálo, že tento tým by mohl navázat na úspěchy předchozích týmů, ale zatím tomu nic nenasvědčuje. Jestliže někde dorostenci sbírají body, pak na hřištích soupeřů. V neděli budou hrát v Hradci Králové a potřebují bodovat. Východočeši jsou čtvrtí a mají o osm bodů více než Budějovičtí. Doma mají úspěšnost 54% a to není příliš velké číslo. Každopádně se mohou pochlubit třetí nejlepší obranou v soutěži, zatímco jihočeští střelci jsou druzí nejhorší v soutěži. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli hosté 4:0. Snad jin to tentokrát Jihočeši dokáží oplatit.

Mladší dorost B

Ani bývalá chlouba a postrach soutěže ligy mladšího dorostu B dorost,už není čím bývala. Budějovičtí mají na svém kontě jen jediné vítězství a v tabulce jsou devátí. Tentokrát je vítězství přímo povinností, protože se utkají s předposledním týmem HC Krkonoše na vlastním ledě. Soupeř má se svém kontě jen tři body, ale ty přivezl ze soupeřova hřiště. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....