Banes Motor České Budějovice
22.10.2013, Lukáš Dvořák

Je potřeba znovu nastartovat Motor! Chytne se proti Třebíči?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Prolomit třízápasovou šňůru bez bodu budou chtít českobudějovičtí hokejisté už ve středu. Od 17:30 se v Budvar aréně utkají s týmem SK Horácká Slavia Třebíč. Právě na jejich ledě zvítězil Motor poprvé v letošní sezóně. Stane se soupeř z Vysočiny odrazovým můstkem v cestě do vyšších pater prvoligové tabulky? PŘIJĎTE DOMÁCÍM POMOCI!

O soupeři: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928
Stadion: Zimní stadion města Třebíče - MANN + HUMMEL aréna (kapacita 5 000 diváků)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, semifinále
Hlavní trenér: Kamil Pokorný
Poslední vzájemné utkání: 2:1

Sestava z posledního zápasu

Falter – Malena, Dujsík, Dietz, Dlapa, Bilčík, Čejka – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Fořt – Křivohlávek, Kaut, Vondráček – Čech, E. Kadela, Paták.


Svěřenci trenéra Kamila Pokorného si podobně jako Motor procházejí výsledkovou krizí. Poslední dva zápasy si na domácím ledě prakticky vytrpěli. Po výhře v Ústí nad Labem (2:1pp) je na domácím ledě doslova vypráskala Mladá Boleslav (1:6) a než se Třebíči povedlo trochu vzpamatovat, přijela si ji vychutnat i olomoucká Mora. Už to však nebylo takovým hrozivým skórem (1:3). Do té doby na tom byli hosté podobně jako Motor, výhra střídala prohru. „Musíme se snažit zarputile bojovat, začít od těch úplně nejjednodušších věcí, musíme věřit v to, že to otočíme a vrátíme se tam, kam si myslím, že patříme,“ věří Jakub Čuřík, křídlo úvodní formace.

A proč to nezlomit zrovna na ledě Motoru? Venku se daří, Českobudějovičtí navíc zvítězili v prvním vzájemném utkání, takže o dvojnásobnou motivaci je rozhodně postaráno. Chytnout formu z úvodu sezóny bude znovu chtít Tomáš Vondráček, jehož střelecký prach byl dlouhou dobu navlhlý. Po šestizápasové pauze se prosadil teprve v pondělním utkání s Olomoucí. Nebylo to však nic platné. I přes dlouhou střeleckou přestávku je stále jasným lídrem třebíčských kanonýrů. Bude tak muset být pod drobnohledem domácích hráčů.

Zaostřeno na: Výkony Třebíče na venkovních kluzištích

Tohle je pro všechny fanoušky Horácké Slavie tak trochu překvapení. Na začátku druhé čtvrtiny prvoligové soutěže mají Třebíčští na svém kontě patnáct bodů za sedm odehraných utkání. Nejde ale o celkovou tabulku, nýbrž o tu z venkovních duelů. Společně s Mladou Boleslaví tak patří k nejlepším týmům v lize. Třebíč totiž nebodovala pouze v prvním kole s Olomoucí. Od té doby si z každé bitvy mimo hranice svého města přivezla minimálně jeden bod. Loupila například v Havlíčkově Brodě nebo v Berouně. Uvidíme však, jestli v těchto výkonech bude i nadále pokračovat.

15. kolo: HC Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč

středa 23. 10. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Křeč, zmar, smůla. Těch slov, kterým by se dala popsat aktuální situace, je spousta. Ale snaha se upřít rozhodně nedá. Asi každý si myslel, že po utkání s Mladou Boleslaví přijde nárůst čísla v kolonce vstřelených branek. Jenže ne, nestalo se. Výjimka potvrdila pravidlo. V reakci na nepřesvědčivé výkony přišlo stanovení jasného cíle pro základní část. Motor musí skončit do čtvrtého místa. Cíl reálný, ale zatím se ho nedaří naplnit, ačkoliv má tým plno zkušených hráčů. Pokud ale Motor naváže na závěrečný finiš z Havlíčkova Brodu, je na čem stavět.

Velkým příslibem by se mohl zdát Luboš Rob. Naskočil zatím jen do dvou zápasů, ale vždy bodoval a zdá se, že spolupráce s Alešem Kotalíkem a Václavem Skuhravým by mu mohla svědčit. Jejich souhra by mohla přinést i očekávaný efekt v přesilových hrách. Ty Motoru stále nejdou. Ze šestasedmdesáti početních výhod využít pouze sedm, to není moc lichotivé. Ale jsou i horší týmy. Třeba právě Třebíč.

"Bohužel máme zraněné obránce Moravce a Vráblíka, ale získali jsme na hostování z Plzně Dominika Boháče, který tak dostane příležitost. Chceme hlavně navázat na dobrý výkon ze třetí třetiny proti Havlíčkovu Brodu, od toho se chceme odrazit a potěšit konečně naše diváky."

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Novák, Kříž, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Pavlíček, Prokop – Kotalík, Rob, Skuhravý – Kuchejda, Přibyl, Pitule – Ferebauer, Vaniš, Bárta – Ondřej, Šachl, Třetina - Turek.

Věděli jste, že ...

... Martin Falter vede kanadské bodování brankářů první ligy? V jedenácti utkáních, do kterých zasáhl, zvládl zaznamenat již dvě gólové přihrávky! Mezi muži s maskou ho následují ještě Matúš Kostúr z Kadaně a Michael Petrásek z Ústí, ti však mají pouze po jedné asistenci. V klubové produktivitě patří třebíčskému strážci svatyně průběžné sedmnácté místo.

Statistiky

15. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
SK Horácká Slavia Třebíč
9.
Umístění v tabulce
8.
14 / 4 - 2 - 1 - 7
25:29 / 17
Statistiky v sezóně
(základní část)
14 / 5 - 1 - 2 - 6
30:37 / 19
Aleš Kotalík 7 bodů (3+4)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
David Dolníček 10 bodů (5+5)
Aleš Kotalík, Marek Vaniš (3)
Nejlepší střelec v sezóně
Tomáš Vondráček (7)
Aleš Kotalík (4)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Lukáš Nahodil (7)
Jiří Moravec 5 bodů (2+3)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Rostislav Malena 7 bodů (2+5)
Jiří Moravec (+3)
Marek Posmyk (-6)
+/- bodování v sezóně
Rostislav Malena (+6)
Martin Čech, Václav Čejka, David Rangl (-3)
Zdeněk Ondřej (35)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Jakub Čuřík (38)
Dominik Halmoši 92,99% - 2,08
Hynek Kůdela 94,85% - 1,64
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Martin Falter 92,67% - 2,42
Marek Čiliak 91,67% - 2,23
Lukáš Dusík 82,61% - 6,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....