Banes Motor České Budějovice
17.02.2003, David Lukeš

Vondrka a spol. v neděli pokazili hodně tiketů

Na tento víkend budou trenéři i hokejisté HC ČB vzpomínat v dobrém. Po dvoutýdenní pauze přišlo příjemné zjištění - hráči nevypadli z nastoleného tempa a na šňůru vítězných zápasů navlékli čtvrtý a pátý korálek. Při zdravotní indispozici Martiny Štrby se skrytým hrdinou zápasu stal Michal Vondrka.
Toho nečekala jednoduchá úloha. Trenérský triumvirát HC ČB totiž před dvěma veledůležitými zápasy hledal náhradu klíčového útočníka Štrbu, kterého skolila chřipka. V poslední době produktivní Štraubova formace dostala v pátek na levé křídlo Jiřího Šimánka, zatímco Vondrka se dostal na led se čtvrtým útokem, v neděli si oba úlohy vyměnili - Šimánek se pořádně dostal na led až po Štraubově vyloučení do konce zápasu, Vondrka byť pamatujíc už hodně důležitých bitev, si odbyl křest ohněm. Určitě uspěl - se Zlínem se prosadily všechny tři pravidelně nastupující formace, v Plzni už úřadovala zase především ta druhá. "Tak snad to bylo dobrý. U dvou branek jsme byli," navrhne skromný útočník, ale vzápětí kriticky dodá: "Ale i u tý obdržený."

Chleba se lámal především ve druhé třetině. Nejprve pěknou ranou skóroval z pravého kruhu Štraub, kterého našel právě Vondrka. Jejich řada si v následujícím střídání vybrala slabší chvilku, když nechala na brankovišti vyrovnat nedůsledně pokrytého Brandu, ale její jméno "očistil" její člen, kapitán Luboš Rob, který po Šimánkově nahrávce ve 40. minutě zkušeně překonal Bartu a zakončil tak parádně zahranou přesilovku. Jihočeši tak dali domácím perfektní lekci z produktivity, neboť plzeňští chvíli předtím nevyužili dvě dvojnásobné početní výhody. Naopak ta využitá budějovická byla první a jedinou přesilovkou Jihočechů v zápase. Zbylí tři vyloučení hokejisté Plzně odešli na trestnou lavici s budějovickým partnerem ze vzájemného kočkování. S rozhodováním hlavního sudího Nečase nesouhlasil nejen Štraub, který si za emotivní reakce na své vyloučení vysloužil nejprve desetiminutovou panenku a následně i trest do konce utkání, ale i ostatní hokejisté HC ČB, podle kterých hlavní arbitr nepískal podle stejného metru. "Nevím například, proč vyloučil Rudu Suchánka," postěžoval si už po zápase v autobuse Vondrka. Myšlen je moment z poslední desetiminutovky utkání, kdy se Suchánek čistě vydal bránit svého gólmana a přestože na údery plzeňského Dvořáka nereagoval stejnou mincí, putoval za katr i on...

Na cestě domů už v autobusu ale vládla pohoda. Vyhrát v Plzni se nedaří každý den. Vyhrát v Plzni potěší. Vyhrát v Plzni o branku potěší víc. Vyhrát v Plzni v tak emotivním a důležitém střetnutí o branku potěší nejvíc. Předseda Klubu nenáročného diváka Jan Slavík založil do videa vybranou kazetu s filmem, jádro ostřílených borců v zadní části autobusu svými vtípky bavilo spolucestující - zejména kapitán Rob a Hudáček s Turkem -, na všechny okolo se pak zubil novopečený otec Jasečko. Hráči se s pomocí wapu hned pídili po ostatních výsledcích a na zjištění, že jejich náskok na deváté místo narostl na nadějných šest bodů, reagovali blaženými úsměvy na tvářích. Vondrku zajímalo i play-off druhé nejvyšší soutěže. Pendluje totiž mezi Budějovicemi a Pískem, který v neděli rozehrál neúspěšně svojí sérii na ledě Jihlavy. "Ve čtvrtek v Písku bych měl nastoupit, ale nevím, jestli budu hrát už zítra v Jihlavě," neměl konkrétní představy o svém nastávajícím náročném plánu jihočeský talent. Vzápětí ale odtrhl oči od internetu na displeji svého mobilního telefonu a s úsměvem na rtech se pochlubil zajímavou perličkou. "Dneska jsme zkazili spoustě známých jejich tikety. Oni si mysleli, že po vítězství ve Zlíně v Plzni prohrajeme a dávali na náš zápas jedničky."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....