Banes Motor České Budějovice
18.10.2013, Redakce

Prohlášení klubu k problémům občanského sdružení

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mnoho fanoušků českobudějovického hokeje pobouřila zpráva o možných podvodech s „černými dušemi“ v občanském sdružení HC České Budějovice, které provozuje hokejový oddíl mládeže. Profesionální tým HC Motor České Budějovice chce tímto dát jasně najevo, že s občanským sdružením HC České Budějovice momentálně nemá vůbec nic společného a provozuje pouze A tým hrající 1. ligu mužů! Uvedené problémy se týkají pouze a jen mládeže, na kterou nemá HC Motor momentálně žádný vliv.
„O propojení A týmu s mládeží se nadále jedná, náš profesionální klub má velký zájem, aby se poměry v občanském sdružení výrazně zlepšily a aby se České Budějovice staly opět baštou mládežnického hokeje v evropském, ba světovém měřítku. S tím souvisí i řádné prošetření údajných machinací s „černými dušemi“, které v občanském sdružení měly proběhnout. I kvůli nim zřejmě přišly České Budějovice o většinu odchovanců, jejichž práva si převedl Mountfield do Hradce Králové,“ shrnul situaci generální manažer HC Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....