Banes Motor České Budějovice
17.10.2013, David Jahoda

Můj vlastní gól docela převážil misky vah, uvažoval Miroslav Třetina

OLOMOUC — Motor si v předminulém kole vyšlápl na nejzvučnější tým celé soutěže z Mladé Boleslavi. Na ledě Olomouce, dalšího z favoritů první ligy, už ale Jihočeši úspěšní nebyli. V prostřední části nabrali svěřenci kouče Radka Bělohlava dvoubrankovou ztrátu, kterou se jim už nepodařilo dohnat. Jedním z klíčových momentů byl i vlastní gól Miroslava Třetiny, jenž poslal Hanáky do vedení 2:1. „Puk se bohužel nešťastně odrazil do branky,“ smutnil budějovický forvard.

Motoru se proti Olomouci nepodařilo udržet nastolený rychlostní stupeň z utkání proti Mladé Boleslavi. Nováček soutěže zpočátku svému soupeři zdárně sekundoval, druhá třetina však výrazně napověděla, že si Kotalíkova parta nakonec na cestu domů nevezme ani bod. Porážka 2:4 odsunula České Budějovice na osmou příčku. ,,Myslím si, že s trochou štěstí jsme v Olomouci na body mohli dosáhnout. Rozhodovaly však maličkosti. V některých momentech jsme byli nedůrazní, hlavně na modré čáře. Ve druhé třetině jsme si dali vlastní gól, konkrétně já. Ten podle mě misky vah docela převážil, následně jsme dostali třetí branku. Takové výpadky se nám nesmějí stávat," vyjadřoval se po střetnutí Miroslav Třetina.

Před poslední dvacetiminutovkou měli před sebou hostující hokejisté nelichotivý deficit dvou branek. Bodové naděje Motoru často živil zejména brankář Halmoši. ,,V zápase bylo několik momentů, kdy nás domácí hodně zatlačili a jen díky Halmimu (Dominik Halmoši, pozn. red.) jsme se drželi. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme stáhnout dvoubrankovou ztrátu. Začali jsme ale dost vlažně a dostali jsme čtvrtý gól. I když jsme se pak ještě snižující brankou dostali do hry, Olomouc už si výhru zkušeně pohlídala," podotkl hráč s číslem 85. Třetina patřil v utkání proti hanáckému mužstvu k nejaktivnějším borcům svého celku. Do historie duelu se však zapsal negativním způsobem. Černou chvilku si rychlonohý forvard vybral, když si v přečíslení dvou Olomouckých, ve snaze zabránit přihrávce, srazil kotouč do vlastní sítě. ,,Hráče na druhé tyči bych už asi nestihl, tak jsem se snažil zachytit alespoň puk. Bohužel se nešťastně odrazil do branky. I to se stává," řekl smutně Třetina.

Domácí Mora se brankou Vodného z kraje třetí části dostala už do tříbrankové výhody. Díky neproměněnému trestnému střílení Řípy a následnému snížení hostujícího Vaniše dostali Budějovičtí povzbuzující impulz. Bleskově pak mohl umazat z náskoku domácích útočník Kuchejda, ve velké šanci ale neuspěl. ,,To jsou právě ty maličkosti, o kterých jsem mluvil. Odrazilo se mu (Kuchejdovi) to před prázdnou bránu. Byla to dost zlomová situace, protože kdybychom dali na 4:3, mohli jsme se následně pokusit o power-play. Měli jsme v závěru dokonce přesilovku, takže to byla opravdu škoda. Právě ani přesilové hry nás nezvedly, ty nás zatím docela trápí. Musíme se v nich zlepšit, protože jsou podstatné a rozhodují zápasy," našel největší kámen úrazu třiatřicetiletý útočník.

Jihočeši v posledních týdnech nezažívali zrovna brankové hody, ve vítězném utkání s Mladou Boleslaví však Budějovičtí ukázali, že i oni umějí být produktivní. Na Hané se však tentokrát o gólový koncert ze strany Motoru nejednalo. ,,Po utkání s Boleslaví bylo znát, že to z nás spadlo. V minulých zápasech jsme se v tom docela "babrali", když jsme ze šesti zápasů dali jen dva góly v základní hrací době. Proto jsme začali na tréninku více trénovat střelbu a dělat další cvičení, která jsou tomu zaměřená. Proti Boleslavi nám to tam napadalo, i když i trochu se štěstím. To k tomu však patří, šli jsme mu naproti," vrátil se Třetina k utkání o kolo zpět. Na dalekou cestu se do Olomouce vydala i skupinka fanoušků jihočeského mančaftu. ,,Už od začátku víme, jací jsou. Doma jsou úplně fantastičtí. A když už se objeví i na zápase v Kadani, tak to opravdu klobouk dolů. I kdyby přijeli v pěti, půjdou slyšet," vzdal na závěr Třetina hold svým příznivcům.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....