Banes Motor České Budějovice
14.10.2013, Lukáš Dvořák

JUN: PCE - CEM 2:5 - Junioři venku poprvé za tři body!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Smůla prolomena! Českobudějovičtí junioři zvládli těžký duel na pardubickém ledě a poprvé v nové sezóně vezou domů plný počet bodů. Jasnou výhru, která se zrodila až ve třetí třetině, obstaralo především trio Luboš Rob (0+4), Radek Prokeš (2+0) a Václav Pašek (2+0).

Pardubicím se pomohl vstup do utkání, hned na jeho začátku měli výhodu přesilové hry, Brabcovu vysokou hůl ale nevyužily. O chvíli později se ale Východočeši radovali ze získaného vedení. V 5. minutě se po buly v útočném pásmu dostal k puku Jan Veselý, potáhl jej do palebné pozice a přesně poslal do branky – 1:0.

České Budějovice poprvé výrazněji zahrozily v přesilovce, tu však ještě nezužitkovaly. V následné hře pět na pět se střelou z mezikruží prosadil Václav Pašek – 1:1. V následujících minutách trpěla hra nepřesnostmi na obou stranách.

V 16. minutě se hosté dostali do vedení. Radek Prokeš se dostal k velepřesné střele – ta zapadla přímo k tyči Stibůrkovy branky – 2:1. V závěru úvodního dějství mohla vyrovnat stav dvojice Brida – Chvojka, ale neuspěly střely prvně jmenovaného nebo dorážka kolegy.

Pardubice zvýšily tempo ve druhé části hry. Hned na jejím začátku ujela dvojice Jan Veselý – Patrik Poulíček. Druhý jmenovaný dostal pas do jízdy, ale netrefil se do puku tak, jak by si představoval. Ve 26. minutě si svou spolupráci pardubická dvojice zopakovala s gólovým výsledkem, pardubický kapitán potvrdil osmou trefou v sezoně gólovou fazonu – 2:2. Krátce po vyrovnání mohl vrátit Pardubicím vedení Martin Fiala, samostatný únik ale nedotáhl.

České Budějovice mohly skórovat v následné přesilové hře. Emil Švec ale nepotrestal Schneiderovo podražení, jeho střela od modré trefila pouze tyč. Ve 36. minutě se sám před Stibůrkem neprosadil Aleš Krátoška, pardubický gólman mu chytil střelu a následnou dorážku obratným přesunem k tyči.

Minutu před koncem druhé třetiny cinkla branková konstrukce po střele Jana Veselého, pardubický forvard reklamoval trefení té v brance, zvedal ruce nad hlavu, brankový rozhodčí ale nebyl téhož názoru.

Začátek třetí části hry vyšel lépe hostům, ti využili přesilovou hru. V čase 41:36 dokonal povedenou kombinaci přesnou střelou Emil Švec. Z kruhu se trefil přesně nad Stibůrkovu vyrážečku – 2:3.

Pardubice mohly srovnat po Robově vyloučení, tuto přesilovku nevyužily stejně tak vydržel celé dvě minuty na střídačce Karel Vácha. Východočeši svého soupeře sevřeli, ale v zakončení byli jaloví. Nejblíže srovnání byl Daniel Voženílek, puk v zamotané situaci před bránou do ní nepropasíroval.

České Budějovice krátce na to zvýšily na rozdíl dvou branek. Ubránily se pardubickému tlaku a vyhodily puk. Proti kotouči vyjel Antonín Stibůrek, získal jej, vyhodil, ale u mantinelu na modré čáře trefil pouze Václava Paška, ten jej spěšně vrátil přesně do sítě – 2:4. Gólman Pardubic nemohl zasáhnout, v tu chvíli byl metry od brány.

Pardubice pak ubránily českobudějovickou přesilovku a rozjely frontální útok za srovnáním. Pět a půl minuty před koncem mohl snížit Jan Veselý, krátce po něm vyslal jedovatou střelu Patrik Poulíček.

Dvě a půl minuty před koncem třetí části hry domácí odvolali gólmana, soupeře svírali, ale ten náskok uhájil, navíc sedmdesát sekund před sirénou ukončil zápas přesnou střelou ze středního pásma Radek Prokeš – 2:5.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....