Banes Motor České Budějovice
16.02.2003, David Lukeš

S tradičním rivalem o lepší bilanci...

... a především o šest bodů! Do konce základní části zbývá jenom šest kol a už dnes večer bude ještě o jedno méně. Jihočechům zmizí z hracího plánu kolonka s názvem Plzeň. Fakt, že se jedná o zápas nejvyšší důležitosti, dosvědčuje pohled do tabulky. Budějovice jsou šesté s 69 body, Plzeň ztrácí na osmé příčce tři body, které by dnes na svém tradičním soupeři ráda získala.
Pohled do historie jí určitě favorizuje. Jihočeši sice v posledním vzájemném utkání na domácím ledě uspěli, ale letošní bilance hovoří mírně ve prospěch plzeňských, pohled na 11 zápasů, které oba soupeři na západě Čech v posledních pěti letech, už ukazuje jasnou převahu domácích.
Zápasy              Z  V  R  P  Skóre  Body/celkem
v Plzni od 97/98   11  1  2  8  21:42     5/    33
s Plzní letos       3  1  0  2   6:9      3/     9
Z hráčů, kteří v současnosti hájí barvy HC ČB, se na 21 brankách vstřelených v posledních pěti letech na ledě Plzně nejvíce podíleli Bartoš se Štrbou - oba se prosadili třikrát. Start druhého jmenovaného je však vážně ohrožen, v pátek ho totiž na led proti Zlínu nepustila chřipka. Budějovičtí vyhráli v Plzni naposled 21. ledna 2001, na vítězství 5:3 se brankově podíleli Sailer 2x, Suchánek, Bělohlav a Benák. Určitě by nebylo od věci takový výsledek zopakovat i dnes. Utkání začíná v 17:30 a sledovat online ho můžete na oficiálním plzeňském webu zde.

Sestava Plzně ze sobotního zápasu ve Varech: Barta - Kubeš, Řezníček, Dobroň, Výborný, Hanzlík, Vlček - Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Branda, Hurtaj, Eiselt - Radek Procházka, Štefanka, Matějovský - Švík, Koreis, Adamský. Ve 3. třetině bez Matějovského, Švíka a Procházky

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....