Banes Motor České Budějovice
10.09.2013, Miroslav Mayer

Mládež se na úvod sezóny výsledkově spíše trápila

Č. B u d ě j o v i c e - Vstup do sezóny ani letos nevyšel budějovické mládeži podle představ. Juniorka bude dohrávat přeložený zápas prvního kola až ve středu, ale ve druhé kole podlehla Kometě 1:3. Starší dorost nejprve nedal ani branku Liberci a pak odjel s prázdnou i z Boleslavi. V pondělí pak prohrál i v derby s Pískem a bude to mít letos těžké. Úspěšně vstoupil do sezóny jen mladší dorost, který vyhrál v Pardubicích.

Juniorka

Tři minuty od bodu

Juniorka měla odehrát v pátek svůj první mač a trenér Totter také svoje mužstvo směrem k tomuto zápasu motivoval, ale soupeř pro nemoc nedorazil a tým měl nečekané volno. Sobotní zápas se už ale konal. Do Budvar arény přijela Kometa Brno. Utkání ještě nemělo vysokou kvalitu danou hlavně tím, že se jednalo o úvodní zápas sezóny. Nejdříve se ujala Kometa vedení, ale Jihočeši dokázali ve třetí části vyrovnat a stav 1:1 vydržel až do 57. minuty, kdy Kometa strhla vedení na svoji stranu. Domácí zkusili hru bez brankáře, ta ale přinesla další úspěch hostů a Kometa tak odvezla všechny body za vítězství 3:1. Jediný úspěch Jihočechů zaznamenal Radek Prokeš.

Starší dorost

Zvlhnul střelecký prah

Starší dorost sehrál první zápas sezóny na svém ledě, když přivítal Bílé Tygry Liberec. Hosté byli favority zápasu a po celé utkání nedali Jihočechům šanci ani naději na dobrý výsledek. Tygři nastoupili do zápasu svěže a za čtrnáct minut bylo prakticky o výsledku rozhodnuto. Domácím se nedařilo najít recept na brankáře hostí a vyšli střelecky naprázdno. Liberečtí nasázeli do budějovické branky pět branek a tři body za vítězství 5:0 zaslouženě putovaly na jejich bodové konto.

S jedním gólem se těžko vyhrává

Druhý zápas odehráli dorostenci v Mladé Boleslavi. Bruslařům vyšel úvod zápasu, když se hned ve druhé minutě ujali vedení. Ve druhé části hráli Jihočeši často přesilové hry, ale nedařilo se jim je využít. Nakonec přeci jen vyrovnal Jakub Šafář, ale domácím se opět povedlo přidat branku navrch. Jihočeši sice měli dostatek příležitostí minimálně vyrovnat, ale díky jejich nízké produktivitě i díky brankáři domácího týmu Růžičkovi, Budějovičtí nedokázali vyrovnat a museli tak zkousnout druhou porážku v sezóně, tentokrát 1:2 v Mladé Boleslavi.

V prvním derby uspěl Písek

Soutěž staršího dorostu nabrala hned od začátku obrátky a v pondělí se hrálo již třetí kolo. Do Budvar arény přijel Písek a hrálo se tak první jihočeské derby. Do zápasu vstoupili lépe domácí, ale Písečtí brzo odpověděli a dokonce se ujali vedení. Domácí ještě ve druhé části stačili vyrovnat. Ve třetí části sahali domácí po bodu, ale Písečtí dokázali 24 vteřin před koncem využít chyby domácí obrany a zápas vyhráli 3:2. Budějovický tým tak ani potřetí v řadě nedokázal bodovat.

Mladší dorost A

Mladší dorost drží prapor

Mladší dorost A sehrál svůj první letošní zápas v Pardubicích. První třetina vyšla lépe Jihočechům, kteří se ujali dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině domácí přidali, ale ani Budějovičtí nezaostali a tak rozdíl zůstal stále stejný. Ve třetí části si hosté splnili svůj úkol, když opět dvě branky vstřelili a inkasovali jen jednou. Celkově z toho byl skvělý vstup do sezóny a vítězství 6:3 na ledě Pardubic. Dva hráči Kondelík a Bahula dali dvě branky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....