Banes Motor České Budějovice
11.02.2003, David Lukeš

S. Jasečko: Myslím, že něco upečeme

V minulém týdnu jsme přinesli rozhovor (k nahlédnutí zde) s obráncem HC ČB Stanislavem Jasečkem a vůbec jsme netušili, jak tím "zpestříme" reprezentační přestávku především GM ing. Jaroslavu Pařízkovi. Celá věc je už naštěstí uvedena na pravou míru, poslední tečkou za touto kauzou budiž minirozhovor se slovenským obrem v budějovické defenzívě. "V klidu jsme si to vysvětlili," přiznává Jasečko s tím, že ve středu odstartují jednání o jeho nové smlouvě na jihu Čech.
V půlce minulého týdne jsi vyjádřil obavu ze ztráty zájmu HC ČB o Tvé služby. Manažer Pařízek, v té době na dovolené, tím byl po návratu do práce zaskočen. Podle jeho slov muselo dojít k nedorozumění, protože on o Tvé služby stojí. Jak jsi k tomuto pocitu dospěl?
"V pondělí si mě zavolal a domluvili jsme se, že ve středu začneme jednání o nové smlouvě. On byl překvapený. Já jsem mu vysvětlil, jak jsem k tomu dospěl, jak jsem to pochopil při podpisu smlouvy."

V pondělí dopoledne jste spolu s GM mluvili. O čem?
"Začali jsme o té neshodě, jestli jsme se dohodli v začátcích jednání na konec ledna nebo na půlku února. Já jsem řekl svůj názor. Pan Pařízek nebyl naštvaný, byl jenom překvapený. V klidu jsme si to vysvětlili a všechno je ve stoprocentní pohodě."

Přišly už na řadu přání co se nové smlouvy týká nebo jste toto téma nechali na příští dny?
"Zítra (ve středu) budeme o konkrétních podmínkách jednat. Bylo mi řečeno, že klub má o mě zájem a že záleží jenom na mně."

Jsi teď schopen říci, jestli chceš zůstat nebo odejít pryč?
"Já si myslím, že něco upečeme."

Tvoje rozhodnutí zřejmě hodně ovlivní fakt, že s manželkou čekáte v následujících dnech přírůstek do rodiny...
"Ano, to je pravda. Manželka má 14. v pátek druhý termín, po tomto datu už začne přecházet. Je ale možné, že se doktor netrefil. Může se to narodit i o dva týdny později."

Jak to bude s oslavou? V tak nabitém termínu, jaký vás teď čeká, asi těžko něco naplánujete.
"To ne, já jsem počítal, že se malé narodí na začátku reprezentační přestávky a čas na nějakou oslavu bude..."

S čím půjdete do posledních zápasů?
"Je to těžké těch sedm zbývajících zápasů vyhrát. Ani Pardubice asi těch sedm střetnutí nevyhrají. K postupu do play-off by mělo stačit, když zvládneme čtyři utkání. Pokud vyhrajeme se Zlínem, vybudujeme si dobrou odrazovou pozici a bude to uvolněnější."

Koho bys do případného play-off bral?
"Tak nejlepší by bylo dostat Slavii nebo Třinec, nejdřív ale musíme mluvit o tom, že tam budeme. Základní část je jiná než play-off, takže i ty Pardubice by byly hratelné. Oni budou pod tlakem. Základní část odehráli na výsluní, ale teď se bude koukat na každý jejich zápas. Ono je to něco jiné, ale když jsme hráli play-off my na Slovensku, často se dařilo právě týmům zespodu."

Děkuju, ať to vyjde!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....