Banes Motor České Budějovice
10.02.2003, David Lukeš

J. Pařízek: O Jasečka zájem mám

V pondělí se vrátil GM ing. Jaroslav Pařízek z týdenní dovolené zpátky do práce a hned ho čekalo nepříjemné překvapení. V minulém týdnu totiž klíčový bek týmu Stanislav Jasečko na našich stránkách vyslovil obavu ze ztráty zájmu o jeho služby ze strany klubu. "Rok jsem o něj bojoval a když se mi to v listopadu konečně povedlo, byl bych blázen, kdybych ho teď nechtěl," sdělil mi nemile překvapený J. Pařízek rezolutně v odpoledních hodinách.
O co vlastně šlo? Jasečko na otázku, jakým způsobem se bude ubírat budoucnost jeho svazku s HC ČB (smlouvu má do 30. 4. 2003), odpověděl: "Zatím se nic neděje. Manažer mě zatím neoslovil, ačkoliv při podpisu říkal, že do konce ledna otevřeme jednání k případnému prodloužení mého kontraktu. Dnes máme už 5.února a zatím ani slovo..." Velké chyby se dopustila naše redakce tím, že generálního manažera nepožádala o jeho názor. Ten na dovolené o pomalu se nafukující bublině nevěděl. Za podíl na nedorozumění se tímto omlouváme.

Dnes mi překvapený Pařízek sdělil, že s Jasečkem byl domluvený až na 11. února. "Nevím, jak k tomu dospěl. Nejspíš to špatně pochopil, když jsme v listopadu podepisovali smlouvu. Byl jsem s ním domluvený, že jednání zahájíme toto úterý, ale vzhledem k nastalé situaci jsem s ním mluvil už dnes ráno," upřesňuje J. Pařízek. Jednání s urostlým slovenským bekem, který plní v obraně budějovického kolektivu roli základního článku, podle něj začnou v příštích dnech. "Taková jednání ale netrvají dvacet minut. Uvidíme také, jaké bude mít nároky," přibližuje fakt, že zájem o obránce, který v nejbližších možná i hodinách čeká přírustek do rodiny, sice má, ale jistého zatím také nic není.

Okolo slovenského voje v červenobílých budějovických barvách je "problémů" víc. V současné době má totiž na jihu Čech platnou smlouvu hned 5 hokejistů ze země úřadujících mistrů světa, naskočit na led za první mužstvo v extralize mohou ale jenom tři. Z borců pravidelně nastupujících v A-týmu jsou to kromě Jasečka Bartoš (do roku 2007) a Babka (do 2005 vč. opce), "pouze" v juniorce díky přetlaku slovenských hráčů nastupoval Ján Mucha a v ruském Togliatti hostuje Laco Čierny. "Peter Bartoš po původním zamítavém rozhodnutí podal odvolání a podle mých informací je jeho české občanství na dobré cestě. To by nám určitě pomohlo," doufá Pařízek v moment, kdy by bylo možné do základní sestavy zapracovat dalšího Slováka. Nejistá je také situace okolo Čiernyho, kterému se podle jeho slov na východě zalíbilo a nebyl by proti další sezóně ve službách špičkového klubu ruské superligy. "S Rusy budou probíhat jednání až po sezóně," nemůže v současné době k tomuto tématu říct nic konkrétního J. Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....