Banes Motor České Budějovice
20.08.2013, Redakce

My jsme MOTOR!

Hokej v Českých Budějovicích se hraje od roku 1913, nejsilnější místní klub byl založen v roce 1928 a hned se zařadil mezi nejlepší v celé zemi. Jeho fungování mezi elitou mělo pár přestávek, ale nikdy nebyla ohrožena jeho samotná existence. Až v roce 2013, kdy klub nepochopitelně vykořenili jeho "majitelé". Teď ale vstává z popela tradice, kterou nebylo možné si odvézt. Díky místním patriotům, legendárním hráčům a podpoře vás, fanoušků jihočeského sportu číslo jedna, se vrací Motor! HC Motor České Budějovice!
Právě si můžete prohlédnout nové logo klubu HC Motor České Budějovice. O názvu týmu jsme dlouze debatovali. Návrhů padalo mnoho, ale favorit byl od začátku vlastně jediný. Motor se klub jmenoval nejdelší část své historie (1965 - 92), tenhle název se vryl všem tak hluboko pod kůži, že ho všichni lidé nejen na jihu Čech běžně používají a fandové ho budou už navždy skandovat. Je to zkrátka symbol, značka našeho hokeje. A přestože si ji chtěli přivlastnit lidé, jejichž motorem nebyl prospěch místních fanoušků, nechtěli jsme jim ustoupit, protože přece MY JSME MOTOR!



I logo, které budou nosit na prsou hráči (a doufejme, že brzy i většina fanoušků), má kořeny v historii. Se slavným "M" hráli borci světového formátu jako M. Dvořák, Pouzar, Lála, Bříza, Caldr, Korbela, Ťoupal, Turek, Bělohlav nebo Horák. Alespoň odlesku jejich slávy se budou snažit dosáhnout jejich současní nástupci. Také to bude s "M" na prsou a oddanými diváky v zádech. Celkový koncept značky vytvořila sportovní marketingová agentura 2Score. "Chtěli jsme novou značku maximálně přiblížit fanouškům budějovického hokeje. Při tvorbě brandu jsme se maximálně inspirovali historií. Nové logo, které je zmodernizovanou verzí historického loga Motoru, však bude doplněno originálními grafickými prvky, se kterými se budou moci fanoušci setkávat po celou sezonu," vysvětlil hlavní tvůrce nové značky klubu Tadeáš Drahorád.

Nový klub bude majetkově spravovat společnost CBH2013 a jeho prezidentem se stává vítěz Stanley Cupu a mistr světa, asi nejlepší brankář, kterého daly jižní Čechy světu - Roman Turek. Generálním manažerem byl vybrán Stanislav Bednařík, také bývalý hráč Motoru a HC České Budějovice, který má navíc velké zkušenosti z podnikatelské sféry. Sportovním ředitelem a zároveň i trenérem mužstva byl určen někdejší nejlepší střelec světového šampionátu a legendární dříč a mistr světa Radek Bělohlav. O chod klubu se bude dále starat provozní ředitel, kterým bude bývalý kapitán a hráč se zkušenostmi 17 sezon v prvním týmu Českých Budějovic Petr Sailer. Ředitelem marketingu a PR pak bude další Jihočech Tomáš Kučera, který na podobném postu působil během mistrovských sezon v HC Sparta Praha a v poslední době se prosadil jako hokejový komentátor televize Nova sport.

O chod týmu, který vznikal v neskutečné časové tísni, se bude starat ještě mnoho dalších lidí. Hlavně bychom ale chtěli, abyste se jeho součástí stali vy, fandové českobudějovického hokeje, fandové Motoru! Děkujeme vám za podporu a doufáme, že bude napořád stejně vytrvalá, jako sláva českobudějovického hokeje.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....