Banes Motor České Budějovice
19.08.2013, Lukáš Dvořák, Pavel Kortus ml.

Dost bylo tréninků, do Budvar arény přijíždí Rytíři Kladno!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Čím blíže je den D a hodina H, tím vyšší tep mají fanoušci, hráči i trenéři nového českobudějovického klubu. Již v úterý to ale přijde! Oficiální představení názvu týmu a první přátelské utkání svěřenců Radka Bělohlava. Na led Budvar arény dorazí extraligoví Rytíři Kladno. Buďte i vy součástí historie a přijďte podpořit nový tým, který bude hrát první ligu! Utkání začíná v 17:30.

Rytíři Kladno

Kladenští Rytíři se již dlouhou dobu připravují na nový ročník Tipsport extraligy. V průběhu dosavadních přípravných duelů se Středočechům příliš nedařilo, když dvakrát podlehli Mladé Boleslavi, nestačili na výběr Francie, kterému podlehli až po nájezdech, nebo dvakrát Rytíři nestačili ani na Litvínov. S Vervou odehrál celek kouče Zdeňka Vojty poslední přípravný duel minulé úterý a podlehl mu 0:2. Zatím jediné dvě výhry Kladno získalo s Ústím nad Labem a německým Wolfsburgem.

Kádr Rytířů nedoznal vážnějších změn. Štěstí v Kladně zkouší například někdejší slovinský reprezentant Erik Pance se Slovákem Davidem Bucem, pozornost může i vzhledem k loňskému úspěšnému angažmá Koby Jasse přitahovat trojice mladých Lotyšů Martins Jakovlevs, Edgars Dikis a Sergejs Pecura. Všichni mají reprezentační zkušenosti v juniorském či seniorském hokeji, Pecura dokonce startoval na dvou světových šampionátech. Nejvýraznější posilou je návrat Petra Tenkráta, za zmínku stojí i příchod Sachy Treilleho nebo slovenského beka Jankoviče. S týmem trénují i obránci Majeský a Lukáš Poživil, jenž je českobudějovickým fanouškům dobře známý.

Poslední přípravný zápas:
HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky: 45. Hanzl (Martynek, Trávníček), 57. Písařík. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Rozhodčí: Turčan - Hauser, Rozlílek. Diváků: 1150.

Sestava Kladna: Cikánek - Guttwald, Růžička, Doudera, Jankovič, P. Hořava, L. Procházka, Kolařík, L. Poživil - M. Hořava, Patera, Tenkrát - Eberle, Dragoun, Treille - Kuchler, Machač, Havlíček - Rudovský, Lukáč, Strnad.


Nájezd Petra Tenkráta, tehdy ještě hráče Bostonu Bruins


CB Hokej 2013

V Českých Budějovicích by chtěl hrát každý. Nebo alespoň hráči bez angažmá. Vhodně upravená věta Járy Cimrmana ze hry Záskok by se mohla klidně použít k popisu situace, která zde nastala před dvěma týdny. Tou dobou bylo jasné, že se v jihočeské metropoli bude hrát prvoligový hokej pod vedením Radka Bělohlava a jeho realizačního týmu. Nastalo období tvrdých tréninků, modelových utkání i náročných cvičení v posilovně pro ohromnou spoustu hokejistů, kteří prozatím neměli štěstí v získání kontraktu na novou sezónu. Jednu dobu se na ledě českobudějovické Budvar arény prohánělo až osm kompletních formací! A každý z těchto hráčů ze sebe musel vydat to nejlepší, protože bojoval o angažmá pod subjektem CB Hokej 2013. Sami hráči se vyjadřovali, že jde o fyzicky velmi náročnou přípravu, nicméně si ji pochvalovali daleko více, než kdyby v rychlém sledu hráli několik přátelských utkání. Na ta teď budou ohromně natěšeni.

Osa kádru nového týmu bude postavená na tvářích, které jsou českobudějovickému publiku dobře známé. Na ledě tak bude k vidění lídr týmu a největší současná ikona, Aleš Kotalík, oblíbená dvojice František Mrázek – Zdeněk Ondřej, pro kterou to bude návrat do domácí kabiny téměř po deseti letech, ale i Jindřich Kotrla s Davidem Kuchejdou, kteří zde působili ještě nedávno. I v obraně nebude nouze o zajímavá jména. Do Českých Budějovic se totiž vrátil nejenom zkušený Jan Novák, ale prozatím i Zdeněk Kutlák. Český reprezentant ještě v minulé sezóně působil ve švýcarském Ambri. Těm bude sekundovat trojice Stanislav Dietz, Lukáš Kříž, Tomáš Prokop, v loňském ročníku bojující o prosazení se do A-týmu HC Mountfield. Také v brankovišti se objeví jihočeští odchovanci. Ondřej Bláha pochází z místní líhně, Dominik Halmoši zase odehrál uplynulý rok v Písku jako kmenový hráč Plzně.

Předpokládaná sestava: BUDE UPŘESNĚNA BĚHEM ÚTERÝ

Perličky zápasu

Melka a Poživil na opačných stranách barikády

Není to tak dávno, kdy se v přátelských utkání tito borci proháněli na odlišných stranách. Lukáš Poživil měl ještě nedávno angažmá v Českých Budějovicích, Antonín Melka zase na Kladně. Kterému z nich se vyvede tento duel lépe?

Z posledního duelu odjeli Rytíři s "bůrem"

A dokonce s Jágrem v sestavě! Jejich sestava se od té doby tolik nezměnila, naopak v Českých Budějovicích zůstal jen Kotalík. Ale s ambicemi, které Jihočeši mají, určitě pomýšlejí na podobný výsledek. Může nový tým napodobit tento zápas?


Informace o předprodeji vstupenek na toto utkání naleznete zde.

Na zápas se chystá speciální pochod fanoušků. Více o něm naleznete v tomto rozhovoru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....