Banes Motor České Budějovice
15.08.2013, Lukáš Dvořák

Dominik Halmoši: Proti Kladnu do toho vlítneme!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — S největší pravděpodobností bude během nové sezóny hájit českobudějovickou svatyni nová trojice brankářů - Dominik Halmoši, Hynek Kůdela a Ondřej Bláha. Řešení rébusu brankářské jedničky však zatím známo není. Nejzkušenějším je však právě první jmenovaný, který už nastupoval i v extralize.

Dominiku, vy patříte mezi hokejové cestovatele. Máte velké zkušenosti s první ligou. Působil jste například v Písku či v Táboře, navíc jste byl kmenovým hráčem extraligové Plzně. Jak se zrodilo angažmá v Českých Budějovicích?
Já jsem vlastně čekal nějakou nabídku po sezóně a chtěl jsem jít ven, protože jsem s Plzní rozvázal smlouvu. Jenže ta řekla, že mě nepustí. Nakonec se ozvaly Budějovice, měly o mě zájem a nebylo co řešit. Já si myslím, že to tady bude výborné, takže jsem neváhal ani minutu a měl jsem zájem sem jít.

Vnímal jste nějak celou tu kauzu, která se seběhla?
Než jsem tady byl, tak jsem to sledoval, hlavně co bylo v novinách. Ale stejně mi bylo jasné, že ty informace nejsou úplné. Stejně jsem tomu nemohl nějak pomoci. Pak jsem se zde objevil, čekal jsem a doufal. Jakmile jsem vlezl na led, přestal jsem to vnímat a věděl, že nejvíce mohu pomoci, když budu naplno trénovat a podávat své nejlepší výkony.

Vy jste zde takřka vůbec neměli suchou přípravu a šli jste rovnou na led. Bylo to hodně náročné?
Já začal třítýdenní letní přípravu s Plzní, následně jsem chvilku trénoval i s Kubou Kovářem. Poté jsem ještě trénoval týden nebo dva týdny sám, takže jsem se připravil a musím říct, že se na ledě cítím výborně.

V úterý vás čeká první přátelské utkání s extraligovým Kladnem. Co od toho očekáváte?
Je to prakticky první přátelák a je jasné, že Kladno už má nějaké za sebou. Ale není na co čekat! Vlítneme do toho a uvidíme. Určitě si to budu chtít osahat.

Už s vámi trenéři mluvili o tom, zda v tom utkání dostanete důvěru nebo jakou zde budete mít pozici?
Ještě jsem o tom s nikým nemluvil a nějak to neřeším. Teď prostě trénuji a chci se co nejlépe připravit na následující sezónu.

Už se dá mluvit o týmových ambicích do sezóny?
Takhle zkraje těžko hodnotit. Já za sebe můžu říct, že se budeme snažit podávat skvělé výkony a dál se uvidí. Ale proč nepostoupit do extraligy? Já bych byl jedině rád!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....