Banes Motor České Budějovice
14.08.2013, CB Hokej 2013

Město České Budějovice podpořilo novou éru klubu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tradice zůstává zachována! Oprávněný strach z možného zániku zdejšího hokeje zažehnala skupina CB Hokej 2013 ve spolupráci s nejvyššími představiteli Statutárního města České Budějovice. HC Mountfield ukončí působení v Budvar aréně a začne nová éra českobudějovického hokeje s čistým štítem.

Do nové éry českobudějovického hokeje bude klub pod správou CB Hokej 2013 vstupovat s podporou radnice. Po dlouhých útrapách, kdy se radní Statutárního města České Budějovice snažili všemožně vyjít vstříc HC Mountfield, aby i s extraligovou licencí neopouštěl jihočeskou metropoli, vložili svou důvěru mezi bývalé hráče a místní patrioty. Pronajmutím Budvar arény právě jejich subjektu demonstrovali, kterému projektu na obnovu hokeje v Českých Budějovicích nejvíce věří. Tento krok radních uvítali nejenom fanoušci, ale i jihočeské firmy a podnikatelé. "Bez podpory města by náš projekt nikdy neměl šanci na úspěch, jsme rádi, že jsme se mohli dohodnout na podmínkách, které umožní dlouhodobé fungování našeho nového klubu v Budvar Aréně," poděkoval znovu na dálku městu Stanislav Bednařík, jeden ze zástupců CB Hokej 2013.

Výpověď HC Mountfield z Budvar Arény ale nebyla jednoduchá, v jednu chvíli ji společnost dokonce vzala zpět. Vše se ale městu podařilo vyřešit. "Osobně subjektu CB Hokej 2013 vyjadřuji maximální podporu. Nedovedu si představit, že bych se nechal dotlačit nestandardními kroky k podpoře jiného projektu," sdělil první náměstek primátora Miroslav Joch.

Spolupráce města a nového klubu bude vzájemná a dlouhodobá, klub rozhodně po dlouhých letech ponese ve svém názvu i jméno města, odkud nehodlá nikdy odejít. České Budějovice budou znovu městem hokeje!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....