Banes Motor České Budějovice
12.08.2013, CB Hokej 2013

Nejdůležitější krok učiněn, 1. liga v Budějovicích bude!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Naprosto zásadní smlouvu pro záchranu hokeje v Českých Budějovicích podepsala společnost hokejových legend CB Hokej 2013. Zakoupila 100 procent akcií subjektu HC Motor České Budějovice, který je domluven na koupi licence z Hradce Králové a už podal žádost na hokejový svaz o právo hrát 1. hokejovou ligu. „Byl učiněn ten nejdůležitější krok, který byl naprosto nezbytný pro to, aby se v Českých Budějovicích mohl hrát profesionální hokej. Zbývá vše administrativně dořešit s hokejovým svazem,“ uvedl Stanislav Bednařík, bývalý extraligový hokejista Českých Budějovic a jeden ze zástupců společnosti CB Hokej 2013.
Hned, jak hokejový svaz potvrdí převod licence, což by mělo být do konce týdne, oznámí společnost CB Hokej 2013 nový název klubu a další bližší informace pro partnery i fanoušky. „Ta nejsložitější část je doufejme za námi, vážíme si ohromně podpory všech fanoušků, i díky nim zůstane obrovská tradice českobudějovického hokeje zachována,“ dodal Stanislav Bednařík.


České Budějovice by měly převzít termíny rozlosované původně pro Královské lvy Hradec Králové. To znamená, že 1. ligu by měly zahájit ve středu 11. září domácím zápasem proti Havlíčkovu Brodu. O všech novinkách bude klub pravidelně informovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....