Banes Motor České Budějovice
05.08.2013, Lukáš Dvořák

Doufám, že dostaneme zdejší hokej tam, kam patří, říká Zdeněk Ondřej

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Bude to již téměř deset let, kdy oblékl českobudějovický dres naposledy. Oblíbenec fanoušků se ale s jihočeskou metropolí neloučil radostně. Jeho tým opustil nejvyšší hokejovou soutěž v baráži s Jihlavou. Nyní se vrací do klubu, který o ni opět přišel. A chce být jedním z těch, kteří ji sem znovu vrátí. Řeč je o Zdeňku Ondřejovi, zkušeném harcovníkovi a hokejovém cestovateli, jenž nám jako první z hráčů poskytl krátký rozhovor.

Zdendo, po velmi dlouhé době jste zpátky v Českých Budějovicích. Jaký je to pocit?
Určitě super! Jsem Jihočech a jsem rád, že mě kluci oslovili a můžu být součástí téhle organizace, která tady vznikla. Doufám, že tady postavíme konkurenceschopný mančaft a dostaneme zdejší hokej tam, kam patří.

Navíc se v jedné kabině opět setkáváte se svým dlouholetým kamarádem, Frantou Mrázkem.
Tak samozřejmě. My jsme toho s Ferym prošli hodně, byli jsme spolu tady nebo v Pardubicích. Jsem rád, že s ním, ale i s jinými kluky z Budějovic zase můžu být v kabině.

Dneska jste byli poprvé na ledě, začíná vám prakticky nepřetržitý dvoufázový trénink. Jak se cítíte?
Je to takové hektické, ale ten začátek je vždycky náročný. Musíme nahnat kondici a trenéři určitě vědí, co s tím dělat, takže ty dávky do nás teď nasypou. Bude to chvíli nepříjemné, ale to k tomu prostě patří.

Celkově ta krátká příprava bude asi hodně fyzicky i psychicky náročná, když vám zbývá něco málo přes měsíc do začátku prvního ligového zápasu.
Já se na to s odstupem času dívám tak, že není nutné sehrát v přípravě patnáct přátelských utkání, ale raději se více připravit a mít ten zdravý hlad na tu soutěž. Pokud toho během srpna a září hodně odehrajeme, bude pak ten vstup do sezóny takový zvláštní. Jenže se toho asi moc nenahraje, tak by ten vstup do sezóny mohl být takový pikantnější. Nebo aspoň já se budu daleko víc těšit.

Když jste tu byl naposledy, hrál jste třetí, čtvrtou formaci. V nově se budujícím kádru ale patříte mezi zkušenější a měl byste být jedním z lídrů týmu. Jak svou roli vnímáte?
Tak já jsem nad tím takhle dalece ještě nepřemýšlel, kdo jakou bude mít roli. Rozhodně jsem typ hráče, který přijme všechny role. Když bude trenér chtít, abych bránil, budu bránit. A když bude chtít, abych hrál ofenzivně, tak budu hrát ofenzivně. Nekoukám na osobní statistiky, já budu spokojen, pokud nám to bude šlapat v týmu a bude pohoda v kabině. Od toho se potom všechno odvíjí.

Navrátilec v českobudějovickém (tréninkovém) dresu - Zdeněk Ondřej (autor: Robert Straka)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....