Banes Motor České Budějovice
10.02.2003, David Schlegel

Bartoš si odvezl z Klatov fotoaparát značky Nikon

K l a t o v y - Hezký stadion s místy k sezení, sličné roztleskávačky a sportovně povzbuzující publikum. To vše bylo k vidění v západočeských Klatovech, kam zavítaly k zápasu 1. kola Tipsport cupu České Budějovice. "Měl jsem informace, že nás tady nečeká nic dobrého, ale divácké prostředí tady mě přijemně překvapilo. Diváků přišlo hodně a fandili velmi sportovně," ocenil klatovské publikum trenér Českých Budějovic Jaroslav Liška.
Na zimní stadion vyrazily tři tisícovky diváků a domácí hokejisté se toužili předvést v co nejlepším světle. "Bylo vidět, že hrají s maximálním nasazením, s enormní snahou se předvést. Nasadili proti nám totální obranu, kdy bránili v pěti hráčích. Dlouho se nám přes ni nedařilo prosadit. Ve třetí třetině už Klatovy nebyly tak agresivní a jejich výkon šel trochu dolů," zhodnotil utkání Liška.

Zatímco pro domácí byl zápas s extraligovým týmem velkým hokejovým svátkem, pro hráče Českých Budějovic už o tak prestižní zápas nešlo. "Moc nám ten zápas nepřinesl. Měli jsme povinnost vyhrát, abychom si zajistili kvalitní přípravu pro léto. Hráči takového soupeře vědomě podcení. Nedá se jim nařídit , aby zápas odehráli se stoprocentním nasazením. Proti druholigovému soupeři se zkrátka hraje trochu jinak," krčil rameny Liška, který však nemohl být nespokojen. I přes evidentně nižší nasazení totiž dokázal Liška svým svěřencům naordinovat disciplínu v obraně. "V každém zápase je třeba hlavně dobře bránit, nějaká střela už do sítě spadne," uvedl po zápase autor dvou gólů a jedné přihrávky Peter Bartoš.

Ten druholigovou soutěž dobře zná i z druhé strany. "Kdysi jsem jako velmi mladý kluk okusil stejnou soutěž na Slovensku. Hrál jsem za Medokýš Turčianske Teplice, takže jsem trochu věděl, o co asi půjde," usmál se. České Budějovice měly před zápasem dva dny volna, navíc onemocněli Štraub se Štrbou, takže se Jihočechům rozpadl v poslední době obávaný Štraubův útok. "Měli jsme tak trochu rozházené řady. Myslím, že naše nejúdernější řada s Pepou Štraubem by také dokázala klatovskou obranu pořádně provětrat."

Peter Bartoš se v letošní sezóně trochu trápí, v Klatovech to však nebylo poznat. "Už od začátku nás chtěli dát dohromady s Filipem Turkem, abychom spolu hráli jako před dvěma lety. Zatím se mi bohužel moc nedaří. Měl jsem dneska trochu štěstí. Při prvním gólu jsem to trefil Šulanovi pod vyrážečku, při druhé brance to někdo před gólmanem tečoval. Kéž bych měl takové štěstí i v dalších zápasech. Každé utkání je pro mě teď jakýmsi odrazovým můstkem. Snad se to konečně zlomilo," věřil Bartoš, kterého pořadatelé vyhlásili nejlepším hráčem utkání. "Dostal jsem fotoaparát značky Nikon. Mile mě překvapili, na takový tým taková odměna," řekl uznale.

Na druhé straně byl vyhlášen nejlepším hráčem soupeře gólman Petr Šulan, kterého ze svého působení v Plzni dobře zná Jaroslav Liška. "Velmi příjemně mě překvapil, zase udělal krůček dopředu. Zaujali mě i další hráči. Bylo vidět, že první řada spoustu věcí ovládá a že tito hráči dříve hráli vyšší soutěže. Z Plzně jsem už však znal pouze útočníka Michala Herziga." Klatovům věnoval několik slov i Peter Bartoš. "V dnešní době už každý umí bruslit. Klatovy dneska bránily v pěti, těžko proto z jednoho zápasu něco vyvozovat. Je to hodně o taktice, možná by se někdo z nich uchytil ve vyšší soutěži."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....