Banes Motor České Budějovice
18.05.2013, HC České Budějovice

Seminář trenérů

Č. B u d ě j o v i c e - HC České Budějovice se v rámci letní přípravy hráčů na novou sezónu rozhodla dále dbát na zvyšování kvalifikace a vzdělanosti trenérů a zároveň sledovat nové trendy, které se v oblasti tréninku objevují ve vyspělých zemích. Ve spolupráci s Jihočeskou Univerzitou uspořádal seminář se zaměřením na kompenzační cvičení mladých hokejistů. Zúčastnili se ho všichni trenéři HC České Budějovice.

Hokej, snad jako každý sport se neustále vyvíjí, je naprosto nezbytné sledovat trendy a přestože mnozí z trenérského týmu strávili na ledě a hokejem významnou část svého života, pořád je třeba hledat a učit se. V poslední době jsou velmi zdůrazňovanou stránkou hokejové průpravy kompenzační cvičení, která jsou dnes již naprosto zásadní pro zdravý vývoj vrcholového sportovce. Z tohoto důvodu připravil klub ve spolupráci s Jihočeskou Univerzitou v Českých Budějovicích seminář se zaměřením na kompenzační cvičení mladých hokejistů. V návaznosti na vyšetření tělesných disbalancí, kterého se účastnili všichni hráči HC České Budějovice, pod odborným dohledem PhDr. Renaty Malátové Phd., PaedDr. Kamily Hansové a Radka Vondrušky. Pokračoval seminář pro trenéry, kdy formou ukázkové hodiny, cvičil celý trenérský tým pod dohledem PhDr. Renaty Málátové Phd.. Trenéři měli možnost prakticky si vyzkoušet jednotlivá cvičení, vést odbornou debatu ohledně častých chyb, které zlozvyky je potřeby u mladých hráčů sledovat a jakým způsobem naučit hráče se dobře a bezpečně protahovat. Určitě se nejedná o ojedinělou akci, chceme s Jihočeskou Univerzitou v českých Budějovicích dlouhodobě spolupracovat, v současné době připravujeme několik programů. Na závěr bych chtěl poděkovat všem účastníkům za jejich velmi proaktivní přístup a především chci vyzdvihnout profesionální a odborný přístup PhDr Renaty Malátové Phd. patří ji velký dík, těšíme se na další spolupráci.

O tom, co se všechno na akci dělo, se můžete přesvědčit ve fotogalerii.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....