Banes Motor České Budějovice
09.02.2003, David Schlegel

V neděli Tipsport cup v Klatovech

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V neděli od 17 hodin čeká velká hokejová sláva druholigové Klatovy. Ty přivítají v 1. kole Tipsport cupu na svém ledě extraligové České Budějovice. Západočeská regionální televize Zak TV věnuje střetnutí mimořádný prostor a velkou motivaci cítí i samotní hráči Klatov. Jihočechy určitě nečeká lehké utkání, snad však svého soupeře nepodcení a rozdíl dvou soutěží bude na ledě vidět. Z Klatov vám přineseme původní zpravodajství ze zápasu.
Největší úspěch Klatov už je hodně vousatý. Před několika desetiletími dokázali uhrát v přátelském utkání remízu z Plzní 4:4... Jinak se dlouhá léta hrál ve městě pouze krajský přebor, teprve rozšíření soutěže před sezónou 2001/02 a zlepšená výkonnost celku pomohly Klatovům k postupu druhé ligy. Klatovy loňský ročník zahájili v podstatě s nezměněným kádrem, který vybojoval postup z přeboru, ovšem to na druhou ligu nestačilo. Mužstvo prohrávalo téměř všechny zápasy, první bod získaly Klatovy až v Teplicích za remízu 3:3. Z lavičky mužstvo vedl mistr světa z Vídně 1996 a autor poslední branky turnaje Jiří Kučera, ovšem mužstvu jedoduše chyběla výkonnost. Největší osobností mužstva v loňské sezóně byl asi útočník Radim Barchánek. Uprostřed sezóny Kučera přesídlil do Rokycan a Klatovy začal vést Zdeněk Pata. Do Klatov začali jezdit na střídavý start hokejisté z Plzně a nakonec se s vypětím všech sil podařilo soutěž uhájit.

Vedení druholigového celku se poučilo a přivedlo v létě do Klatov zkušenější hráče - ostříleného Dalibora Šandu, účastníka mistrovství světa do 20 let brankáře Petra Šulana, syna trenéra Keramiky Plzeň Davida Trachtu, syna mistra světa z Prahy 1972 Vladimíra Bednáře či bratra slavné modelky Michala Herziga. Klatovy se výrazně zlepšily a v letošní sezóně si vybojovaly postup do play-off. V prvním kole je čeký Tábor.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....